Tik salds miegs kā mazam bērnam! 4 lietas, ko nevajadzētu darīt pirms gulētiešanas

Foto – Pexels

Miega kvalitāte ir cieši saistīta ar jūsu dzīvesveidu un pat apkārtējo vidi, kā arī jūsu paradumiem un tieši pēdējais ļoti var ietekmēt to, cik labi vai slikti jūs guļat.

Miega speciāliste Džoselīna Čenga dalījusies ar ieteikumiem par to, kas var negatīvi ietekmēt jūsu miegu.

1. Elektronisko ierīču lietošana pirms došanās gulēt

Foto – Pexels

Bieža un ilgstoša uzturēšanās telefonā pirms iemigšanas tiešā veidā bojā jūsu miega kvalitāti. Spilgtā ekrāna gaisma, ko izstaro tālruņu ekrāni (zilā gaisma), var stimulēt smadzeņu aktivitāti un izjaukt dabisko miega ciklu. Tas pēc tam apgrūtina aizmigšanu un samazina miega kvalitāti. Tā vietā ekrānus ieteicams aizstāt ar grāmatas lasīšanu.

2. Sātīgas vakariņas un daudz izdzertā šķidruma

Foto – Pexels

Ja esat ieradis vakariņot tieši pirms došanās uz gultu, ir vērts pārskatīt šo ieradumu. Sātīgi ēdieni, tāpat kā par daudz izdzertā šķidruma pirms gulētiešanas jūsu miegu aizbiedē, un tas vienkārši ir saistīts ar ķermeņa dabiskajām vajadzībām.

Lasi vēl: Kāpēc dārzkopji sēj tomātu sēklas uz tualetes papīra: interesanta metode

3. Fiziskās aktivitātes pirms došanās pie miera

Foto – Pexels

Rīta treniņš ir lieliska ideja, taču nav ieteicams to pārcelt uz vēlu vakaru. Intensīva fiziskā slodze var radīt enerģijas un dzīvesprieka sajūtu, kas ir pretrunā ar vēlmi aizmigt. Tā vietā ieteicams pirms došanās gulēt veikt vieglus stiepšanās vai jogas vingrinājumus.

Lasi vēl: 7 kaitinošas uzvedības iezīmes sievietēm pēc 40 gadu vecuma, kuras vīrieši nespēj paciest

4. Kofeīna uzņemšana

Foto – Pexels

Lai gan tasīte kafijas vai tējas var būt lielisks veids, kā sākt dienu, tā lietošana pirms gulētiešanas nav ieteicama. Kofeīns ir ne tikai kafijā, bet arī tējā, tāpēc arī melnā tēja nav laba ideja vēlā vakarā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru