“Paldies, tev, Jānīt, par to!” – leģendārā latviešu kinodīva Olga Dreģe atklāj, ka viņu saista īpašas attiecības ar režisoru Jāni Streiču

“Bez šaubām tā krekla griešana! Sagriezt jaunu kreklu, man, lauku meitenei, kas no lupatiņām sev bija spiesta šūt tērpus… Sagriezt jaunu kreklu! Iedomājieties, kā man vajadzēja nīst to pretinieci, un kādai man bija jābūt greizsirdībai, lai es varētu to izdarīt!” – neviltota ir Olga.

Lasi vēl: “Tu esi Dievs!” – aktrise Agnese Zeltiņa atklāj, cik ļoti sievietei ir jāmīl pašai sevi

“Un tad mēs vēl tur tekstus mainījām, jo padomju laikā nedrīkstēja teikt – mīļākā. Mēs labojām tekstus. Ak, tur bija tik daudz notikumu, tik piedzīvojumu, tik daudz pieredzes, tādas radošas, tik daudz joku, tik daudz amizanta… Pēc tam mēs skrējām uz māju, jo mums taču vēl bija mazi bērni. Mēs tur visi dzīvojām – ar visiem suņiem, ar visu ģimeni, ar visu savu iedzīvi….” – atceras aktrise.

Foto – ekrānuzņēmums

Olga arī atkārto, ka režisors Jānis Streičs ir ļoti radošs un vērīgs kā cilvēks. “Acīmredzot, tas ir tāpēc, ka viņš ir audzis starp gudriem, viediem cilvēkiem un viņš arī agri zaudējis savu mammu. Viņš man ir teicis, ka es esot līdzīga viņa mammai, tāpēc viņš mani bija izvēlējies. Paldies, tev, Jānīt, par to! Paldies, paldies, paldies! Daudz esi mani aizrāvis un iedvesmojis! Pat mani padarījis populāru ar to Dagnijas lomu “limuzīnā”!” – priecājas talantīgā aktrise.

Interviju ar Olgu Dreģi skaties šeit.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru