Kas ir toksiskas attiecības: pazīmes, kas liecina, ka tās ir jāizbeidz

Tās ir attiecības, kas padara cilvēkus nelaimīgus un saindē viņu dzīvi, un ne velti šādas attiecības tiek dēvētas par “toksiskām”. Šādu attiecību sekas var būt garīgi traucējumi un fiziskas kaites.

Labvēlīgās attiecībās dalībnieki viens otru ciena un atbalsta, dod tiesības izvēlēties, iespēju attīstīties.

Toksiskās attiecības saindē partnera dzīvi ar nedrošību, bailēm un vainas apziņu. Toksiskas attiecības grauj pašcieņu, ar laiku šādu attiecību upuris zaudē ne tikai dzīvesprieku, bet arī sevi.

Ļoti bieži šādas attiecības robežojas ar psiholoģisku vardarbību, kas var pāraugt fiziskā vardarbībā. Ļoti svarīgi ir atpazīt toksiskās attiecības agrīnās pazīmes un izkļūt no tām.

Lai saprastu, vai jūsu attiecības ar partneri ir toksiskas, pievērsiet uzmanību šīm pazīmēm.

Toksisku attiecību pazīmes

Jūsu partneris pastāvīgi diktē jums, kā izturēties un kā runāt ar cilvēkiem. Viņš nevis dod jums padomus, bet pieprasa, kā jums rīkoties.

Partneris jūs neuzklausa, jums ir sajūta, ka runājat ar tukšu sienu, nav savstarpējas sapratnes.

Jūs visu laiku strīdaties. Reizēm visiem ir pārpratumi un domstarpības. Bet, ja tā vietā notiek nemitīgi strīdi un ķildas, tas ir ne tikai emocionāli nogurdinoši, bet arī bīstami gan attiecībām, gan psiholoģiskajai labsajūtai. Padomājiet, ja jūs strīdaties, ķildojaties biežāk nekā sarunājaties, ieskatieties attiecībās tuvāk.

Zaudējat pārliecību par sevi. Katru dienu jūs zaudējat pārliecību par sevi, jo partneris pastāvīgi izsaka pretenzijas jūsu svaram, inteliģencei, raksturam. Partneris tā vietā, lai jūs atbalstītu, pazemo, pastāvīgi kritizē, saka, ka jūs kļūdāties un ka jums kaut kas sevī būtu jāmaina.

Lasi vēl: Spilgta rudens garša: recepte salātiem ar ķirbi un apelsīnu

Jūsu partneris neieklausās jūsu viedoklī, nevērtē to, noraida jūsu vārdus kā bezjēdzīgus.

Jūs nevēlaties iepazīstināt savu partneri ar saviem draugiem, radiniekiem, jo baidāties, ka viņi viņu nosodīs, redzot, kā viņš/viņa pret jums izturas.

Jūsu partneris neļauj jums doties pie draugiem vai pat radiniekiem. Viņš manipulē ar jums visos iespējamos veidos un iedveš vainas apziņu, lai jūs pavadītu laiku tikai ar viņu. Ja jums neļauj iet uz kino ar draugiem vai vienkārši būt vienatnē, jo partneris uzreiz sāk jūs vainot, tās ir nevienlīdzīgas attiecības. Jūsu partneris jūs pastāvīgi piespiež pavadīt laiku kopā pretēji jūsu vēlmēm.

Ja partneris ne tikai jūs nevērtē, bet arī pazemo, izsmej jūsu hobijus un uzskatus, neciena jūs.

Jūs neuzticaties savam partnerim, jo viņš pastāvīgi maldina pat sīkumos.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru