Priecēs acis daudz ilgāk: dīvains, bet efektīvs floristu triks, kas liks rožu pušķim izskatīties svaigam ilgu laiku

Foto – Pexels

Kā pagarināt ziedu pušķa mūžu? Tāds ir jautājums! Diemžēl grieztie ziedi nav mūžīgi. Lai pušķis jūs priecētu pēc iespējas ilgāk, ievērojiet dažus vienkāršus padomus.

1. Sasildiet pušķi

Ja ziedi jums uzdāvināti aukstā laikā, nesteidzieties tos uzreiz ielikt vāzē. Vispirms ļaujiet tiem nedaudz pierast pie istabas temperatūras. Lai to izdarītu, atstājiet pušķi iepakojumā uz 15-20 minūtēm. Tikai pēc tam atveriet iepakojumu, un ievietojiet tos ūdenī.

2. Kāds ir piemērotais ūdens?

Foto – Pexels

Floristi nav vienisprātis par to, kāds ūdens ir vislabākais ziediem. Daži uzskata, ka jālieto istabas temperatūras vārīts ūdens, savukārt citi uzskata, ka jālieto auksts ūdens. Noteikti ir svarīgi, lai ūdens būtu tīrs un kristāldzidrs. Šķidrumam jāapsedz stublāji līdz pat pušķa augstumam. Ja manāt, ka ūdens vāzē ir saduļķojies, negaidot to nomainiet!

3. Ūdens jāmaina katru dienu

Atcerieties, ka ziedi dzer ūdeni, tāpēc tas regulāri jāmaina. Dariet to katru dienu, lai augiem būtu svaigs un tīrs ūdens.

Lasi vēl: Kādus “kaimiņus” necietīs kaprīzās rozes

4. Pievienojiet ūdenim degvīnu!

Foto – Pexels

Šis interesantais triks lieliski darbojas, ja runa ir par rožu pušķi. Šie ziedi kalpos daudz ilgāk, ja ūdenim pievienosiet ēdamkaroti degvīna.

5. Ielieciet monētu vāzē

Kāds cits interesants padoms – vāzē, ūdenī varat ielikt dažas vara monētas. Varš oksidē ūdeni un neļauj tajā vairoties baktērijām.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru