Laiks izņemt mēslojumu: šie istabas augi neziedēs bez ziemas mēslojuma

Ne visas istabas puķes pāriet ziemas miegā, tāpēc, ja tās barosiet, tās ziedēs visu ziemu.

Ir istabas augi, kas zied pat ziemā. Taču, lai tie patiešām ziedētu un nesaslimtu aukstajā sezonā, tos nepieciešams barot. Mēs jums pastāstīsim, kuri istabas augi ir jābaro ziemā, tad tie priecēs jūs ar sulīgām krāsām līdz pat pavasarim.

Kāpēc ziemā jābaro telpaugi

Tā kā augsne podā laika gaitā noplicinās, tā ir periodiski jāmēslo. Lielākā daļa telpaugu tiek mēsloti no marta līdz oktobrim, kad tie aug visintensīvāk. Ziemā lielākajai daļai augu mēslojums nav nepieciešams, jo tie nesaņem pietiekami daudz saules gaismas, lai augtu, tāpēc tie pārziemo.

Lasi vēl: Lielie kārtības mīļotāji: trīs vistīrīgākās zodiaka zīmes

Aukstajā sezonā istabas augiem ir stress, jo tiem trūkst gaismas, pat ja tie stāv dienvidu pusē. Tāpēc šajā periodā zied ļoti spēcīgi augi un tie, kuru ziedēšanas periods sakrīt ar ziemas ziedēšanas periodu.

Dekoratīvos lapu augus nedrīkst barot no oktobra līdz maijam, izņemot tos, kas šajā periodā zied. Jo, ja mēslojiet ziedu uz tumšas palodzes, tad no gaismas trūkuma un liela slāpekļa daudzuma augsnē tas var sākt augt. Bet ziemā tā dzinumi būs trausli, vāji un nodarīs vairāk kaitējuma.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru