“Pilnīgi neticami, ka kas tāds var notikt Rīgas pašā sirdī!”: ļoti nepatīkams gadījums noticis pie Brīvības pieminekļa

Foto – ekrānuzņēmums

Sarma Freiberga socvietnē “Facebook” publicējusi ierakstu, kas daudziem licis izbrīnā ieplest acis – pie Brīvības pieminekļa, tur, kur regulāri dežūrē pašvaldības policisti, huligāni nopostījuši taktilo “mazo” Brīvības pieminekli.

“Pilnīgi neticami, ka kas tāds var notikt Rīgas pašā sirdī – Brīvības laukumā, kur it kā dežurē pašvaldības policisti. Man šovakar grūti atrast vārdus šim vandālismam un tam, ka esam tik nevarīgi nosargāt savas vērtības.

Ja lielo pieminekli nevar nolauzt, tad simboliski to var demonstrēt ar mazo. Tas nav tikai vara sakausējums – tas ir taktilais BRĪVĪBAS PIEMINEKLIS! Tas ir mākslas darbs un simbols brīvībai un neatkarībai! Ja to nespējam nosargāt, tad ko? Pie tam vandālisms jau atkārtojas otro reizi!
Šis notikušais tik spilgti apliecina pilsētas sargu nevarību.

Lasi vēl:  “Tas ir tikai un vienīgi mans lēmums…”: negaidīts pavērsiens noticis populārā aktiera Ģirta Ķestera dzīvē

Es tiešām nezinu, kā šo pavēstīt māksliniekam – tēlniekam, kam šis bija sirds darbs, kas prasīja lielu, atbildīgu un smalku, līdzīgi juvelierim, darbu?

Kad mēs kā radītāji nodevām šo par tautas ziedojumiem radīto mazo Brīvības pieminekli Rīgas pilsētai, pat domās nepieļāvu, ka kas tāds var notikt. Atceros – pie sevis nodomāju: ja k***ra nebūs, tad jau piemineklis kalpos 100 gadus.

Bet Rīgā viss ir citādi, ka***š nav nepieciešams, lai visu nopostītu!” – Sarma raksta savā ierakstā pie publicētajām fotogrāfijām, kurās redzams vandāļu nodarījums.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru