Meteorologs Toms Bricis nopietni brīdina: pirmdien visā Latvijā sāksies ļoti ekstrēmi laika apstākļi

Foto – Pexels

Laika ziņu meteorologs Toms Bricis vietnē “Facebook” brīdinājis – jau pirmdien Latvijā sāksies ekstrēmi laika apstākļi, taču tāpat viņš nācis klajā arī ar labām un iepriecinošām ziņām.

“Pirmdien iespējams plašs apledojums, jo naktī līs lietus, bet vēl valdīs sals;

Jaunākās prognozes nosliekušās par labu siltam laikam nākamnedēļ – temperatūra lielākoties virs nulles;

Kurzemē nākamnedēļ iespējama meteoroloģiskā pavasara iestāšanās: Pirmdien iespējams plašs apledojums, jo naktī līs lietus, bet vēl valdīs sals;

Jaunākās prognozes nosliekušās par labu siltam laikam nākamnedēļ – temperatūra lielākoties virs nulles;

Kurzemē nākamnedēļ iespējama meteoroloģiskā pavasara iestāšanās.

Lasi vēl: FOTO. Ko tādu nebūsiet redzējuši! Rīgas līča pludmalē novērota ļoti reta dabas parādība: skaidro Toms Bricis

Sestdien visā Latvijā saglabāsies sals, bet no svētdienas kļūs siltāks, un nākamnedēļ temperatūra lielākoties būs mazliet virs nulles, liecina prognozes.

Foto – Pexels

Sestdienas agrā rītā gaisa temperatūra Latvijā būs -8…-3 grādi, bet daudzviet Vidzemē un Latgalē ap -15 grādiem. Dienā temperatūra būs no -8 grādiem Alūksnes pusē līdz 0 grādiem Kurzemes galējos dienvidrietumos,” – viņš raksta.

Šajā nedēļas nogalē daudzviet kļūs siltāks, tomēr atkusnis iestāsies tikai dažviet Kurzemē. Plaši nokrišņi brīvdienās netiek solīti, tomēr svētdienas vakarā viss mainīsies – Latvijai tuvosies nokrišņu zona smalka sniega un sasalstoša lietus veidā, kas, saprotams, sagādās nepatīkamus pārsteigumus gan gājējiem, gan autovadītājiem.

Foto – Pexels

Un jau naktī uz pirmdienu visā Latvijas teritorijā veidosies apledojums, bet Vidzemē tas saglabāsies arī pirmdien, tāpēc autovadītājiem jābūt ļoti piesardzīgiem – ceļi būs ekstrēmi slideni! Taču jāuzmanās ir gājējiem, jo arī ielas un ietves klās ledus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru