Ļoti svarīgs paziņojums visiem, kuri iegādājušies grīdas uzkopšanas robotu!!

“Ne pie kādiem apstākļiem nepieļauj to, ka Roomba iebrauc suņa kakā. Ja neiedomājamais tomēr notiek, un uzkopšanas ierīce tomēr iebrauc brūnajā masā, nekavējoties apturi to, citādi tā izkārnījumus izsmērēs visos pieejamajos nostūros – rezultātā tavs miteklis izskatīsies pēc Džeksona Poloka izveidotajām kaku gleznām.

Izkārnījumi nonāks uz grīdas seguma, tie būs uz mēbeļu kājām, tepiķiem, paklājiem, bērnu rotaļlietu kastēm. Viss, kas atradīsies grīdas tuvumā, būs noķēzīts. Šīs ierīces lieliskie riteņi, kuriem ir rievota virsma labākai saķerei ar grīdām, atstās kilometriem garas kakainas švīkas visā mājā.

Mūsu mīļotā Roomba, kura katru vakaru cītīgi iztīra katru mājas nostūri, izstatījās tā, it kā tā būtu izvārtīta dubļos. Tā atgādināja netīru rallija automašīnu – par nelaimi, dubļu vietā bija suņa izkārnījumi.

Tad, kad tavs trīs gadus vecais bērns pamostas naktī un ierāpjas tavā gultā, tu sāc prātot, kādēļ viņš smird pēc kakām. Lai noskaidrotu, kas noticis, tu ieej dzīvojamā istabā. Nākamais, kam ķeras klāt tavs pusaizmigušais prāts, ir pārdomas par to, kādēļ grīda ir tik lipīga.

Nākamajā brīdī tu ieraugi uzticamo palīgu – grīdas tīrošo Roomba ierīci braukājam apkārt tā, it kā nekas nebūtu atgadījies. Izskatījās, ka tā ir apmierināta ar paveikto. Lai arī iepriekš vēl biji pusaizmidzis, ieraudzītais liek visai ātri pamosties.

Un tad tu ievēro šausmas. Tās ir īstākās šausmas!

Protams, pirmais, pie kā ķeries, ir bērna notīrīšana. Tu nobirstē kakas no viņa pēdām un noliec viņu gulēt. Nav jēgas pievērst uzmanību savām kājām, jo tu zini, kas sekos tālāk. Tālākais ir neizbēgams, un tas tuvojas kā nekontrolējams kravas vilciens, kam atteikušas darboties bremzes.

Daži ļaudis ierauktu galvu plecos un ielīstu atpakaļ gultā, lai tiktu ar visu katastrofu galā no rīta. Bet tu neesi viens no tiem cilvēkiem – tu nespēj saldi dusēt, ja blakus istabā ir izsmērētu kaku karadarbības zona.

Lasi vēl: Ķermenis jūt kad nāve ir tuvu. Viss sākas šādi…

Par tavu nākamo upuri kļūst Roomba. Tu iemet to vannā un ļauj tai izmirkt. Tu to izjauc, noņemot vienu detaļu pēc otras, prātojot, kurā brīdī tu kļuvi par atbildīgu pieaugušo, kuram nakts vidū jātiek galā ar šādām problēmām. Šajā brīdī brūnā masa neklāj tik vien kā tavas rokas, nē, tu tajā esi ieķēpājies līdz pat elkoņiem.

Tu dzirdi, ka Roomba spēj izdvest vien “vrrrrrrrr-pīīīp-hššššššššš” skaņas, tās elektroniskajai sistēmai mirstot, un tad tu atceries, ka, liekot to ūdenī, aizmirsi izņemt akumulatoru.

Tas ir brīdis, kad ne tikai tiek lietota visa tev zināmā profanitāte, bet arī izdomāti pavisam jauni lamuvārdi. Tu murmulē lietas, kuras izdzirdot, pats nelabais trīcētu aiz bailēm.

Tu ceri, ka tavs bērns palika gultiņā, jo, ja viņš dzirdētu tevis teikto, viņam nekādi neizdotos izvairīties no kļūšanas par bandītu.

Nākamais, pie kā ķeries, ir paklāju šampūna atrašana. Pēc tā uzspiešanas un ieziešanas paklājā šķiet, ka tas par tevi vienkārši ņirgājas. Visiem tāpat labi zināms, ka paklājs lidos atkritumos. Par spīti visam, tu centies to iztīrīt, jo tas ir tavas sievas mīļākais paklājs, kuru viņa pati izvēlējusies mājas preču veikalā – viņa noteikti vispirms tev pajautās, vai mēģināji paklāju iztīrīt.

Tālāk seko papīra dvieļu izvilkšana no virtuves skapīša, protams, ka šādā brīdī tu nožēlo, ka izpārdošanas laikā neesi iegādājies to ekonomisko 50 papīra dvieļu ruļļu iepakojumu. Četri vai pieci ruļļi tiek izmantoti brūnā ķēzījuma savākšanai.

Tad tu šķidrumu izsmidzinošā pudelē ielej ūdeni un piejauc tam labi daudz grīdu mazgājamā līdzekļa, ko izsmidzini uz grīdu virsmām, jo pa šo laiku izsmērētās kakas jau ir paspējušas nožūt. Labi, ka mājās ir tvaika birste un tā krietni atvieglo kilometru garo smērējumu notīrīšanu.

Atskārtis, ka ir plkst. 6.00 no rīta, tu dodies gulēt. Pārējo sakopsi no rīta, vai ne?

Nākamajā rītā tu pabeidz Roombas izjaukšanu un tīrīšanu, noskatoties visus vietnē YouTube pieejamos materiālus. Tu pat izņem tās mātesplati un notīri to ar zobu birsti. Tad uzsildi cepeškrāsni un ieliec to izšūt, bet tā lieta nestrādā, jo vakar tu dzirdēji zīmīgo “vrrrrrrrr-pīīīp-hššššššššš” skaņu, kad tā s*dainā nāvē nomira vannā. Par spīti tam, tu cerēji, ka Roombas dievi par tevi apžēlosies.

Par laimi, tuneļa galā ir gaisma. Pēc tam, kad nedēļu pavadīju izpētot instrukcijas, kā salabot to nolādēto 450 eiro vērto ierīci, es nolēmu sazināties ar tās ražotājiem. Lai gan iestādei ir dīvains nosaukums, “Hammacher Schlemmer”, izrādās, ka tās ražotajām ierīcēm ir lieliska garantija. Viņi apgalvo, ka Roombai ir mūža garantija, tagad ir skaidrs, kādēļ.

Es piezvanīju uzņēmuma pārstāvjiem un atklāju patiesību. Mana Roomba atrada suņa izkārnījumus un teju izraisīja Trešo pasaules karu.

Un, ziniet, ko? Viņi piedāvāja to samainīt pret jaunu. Jā, mīļie. Viņi patiesi pret jaunu apmainīs suņa kakās izvārtītu un vannā noslīkušu grīdas tīrīšanas ierīci.

Tā, nu, nemanāmi pienācis šī stāsta noslēgums. Un neaizmirsti – nekādā gadījumā neļauj savai grīdas tīrīšanas ierīcei Roomba iebraukt suņa kakā.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru