Kāpēc ir kaitīgi vēlu iet gulēt. Pat tad, ja esi „pūce”, ir vērts pārskatīt dažus savus paradumus

Atnāc no darba pēc astoņiem, gatavo vakariņas, palīdzi bērniem sagatavoties skolai, sakārto māju – un te jau pusnakts klāt.

Bet vēl gribās mazliet laika veltīt sev, un tā aizsēdies līdz diviem naktī, bet pēc tam nevari normāli pamosties no rīta. Pazīstama situācija? Mēs pastāstīsim, kāpēc tas nav labākais dienas režīms.

Imunitātes pazemināšanās

Imūnsistēma atjaunojas un intensīvi strādā dziļā miega fāzē. Lai tajā fāzē nonāktu, vajag ne mazāk kā 6 stundas miega, bet vēl labāk 8. Tas kā reiz ir pietiekams laiks, lai ieietu vairākās dziļa miega fāzēs un atjaunotos tik daudz, ka slimības iet ar līkumu.

Svara pieaugums

No miega trūkuma palēninās vielmaiņa, un arī viss organisms it kā nedaudz sabremzējas noguruma dēļ. Mēs pārdzīvojam stresu, kuru tradicionāli aizēdam ar treknu barību vai slapējam ar stipru alkoholu, kas arī tāpat ietekmē svaru.

Motivācijas un produktivitātes trūkums

Sākot darbu neizgulējušies, mēs domājam tikai par to, kā ātrāk tikt līdz gultai un atpūsties. Un nekādi jau neesam motivēti darbam, uz kuru jāvelkas tā vietā, lai pagulētu.

Pētījumi parāda, ka lielu kompāniju vadošos amatos visbiežāk aizņemti tieši tie darbinieki, kuri liekas gulēt līdz vienpadsmitiem vakarā un agri no rīta mostas.

Laika trūkums sev

Tās dažas stundas naktī, kuras tu esat radusi uzskatīt par laiku sev, patiesībā tāds nav. Tu pavadi to kopā ar notikušo problēmu un stresa kravu (bet neizgulēšanās apstākļos tā notiek gandrīz katru dienu), tev nav neviena ar ko parunāties, jo visi jau guļ, tu nevari aiziet uz sporta zāli vai banāli nodziedāt dziesmu.

Ja iztērēsi šīs divas stundas miegam, bet pamodīsies kaut vai tika stundu agrāk, tu pamanīsi, cik motivēta būsi lasīt grāmatas, skatīties izzinošus video, gatavot sev garšīgas brokastis un plānot visās nozīmēs patīkamu dienu.

avots: edinstvennaya.ua

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru