Kā izvēlēties pannu: pavāru padomi, kam pievērst uzmanību, lai panna kalpotu ilgi

Katrā virtuvē neaizstājams atribūts ir panna, kas tiek izmantota lielākās daļas ēdienu pagatavošanā.

Tieši šis virtuves priekšmets ir rūpīgi jāizvēlas, lai tas kalpotu pēc iespējas ilgāk un, pats galvenais, lai ēdiens gatavošanas laikā nepieliptu un nesabojātos.

Tagad kulinārijas pasaulē ir daudz šī atribūta variāciju, tāpēc bieži vien rodas jautājums, kādu labāk izvēlēties un no kādiem materiāliem? Šefpavārs ar pieredzi Aleksandrs Beils pastāstīja dažus noslēpumus, kam vajadzētu dot priekšroku, izvēloties pannu.

Pēc viņa domām, nevajadzētu tērēt naudu par oglekļa tērauda vai granīta pannām. Visbiežāk pannas ar šādu pārklājuma aprakstu ir mārketinga gājiens, sliktākajā gadījumā – materiāli, no kuriem panna ir izgatavota, ir sajaukti ar piemaisījumiem vai ar parastu teflonu vai citiem materiāliem.

Lasi vēl: Lūk, kas palīdzēs efektīvi aizsargāt istabas augus no kaķiem un suņiem

Aleksandrs Beils norāda, ka ar šāda veida pannām jābūt ļoti uzmanīgiem, jo no skrāpējumiem var izdalīties toksiski tvaiki, kas var izraisīt nopietnas problēmas. Tāpēc ir svarīgi zināt, no kāda materiāla galu galā ir izgatavoti virtuves piederumi.

Šefpavārs norāda, ka visbīstamākie ķīmiskie piemaisījumi ir tieši virtuves traukos ar teflona pārklājumu PFOA un PFOS jeb (perfluorooktānskābe un perfluorooktānsulfonskābe). Tās ir vielas, kas nopietni ietekmē cilvēka labsajūtu.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru