Lūk, kas palīdzēs efektīvi aizsargāt istabas augus no kaķiem un suņiem

Bieži vien mājdzīvnieki izrāda interesi par istabas augiem: grauž lapas un nogāž podus uz grīdas. Jūs varat glābt augus, izmantojot tautas metodes.

Kāpēc dzīvnieki ēd augus

Kopumā dabā dzīvniekiem ir raksturīgi “uzkost” zāli, tas nozīmē, ka viņu organismam ir nepieciešami zaļumi kā papildu noderīgu mikroelementu avots. Turklāt augu šķiedras palīdz attīrīt dzīvnieku kuņģi no apmatojuma.

Turklāt četrkājainie dzīvnieki labprāt grauž ziedus, spēlējas ar tiem un pat izmanto podus kā tualetes, apdraudot auga labsajūtu. Tāpēc ir svarīgi pasargāt augu no “mājsaimniecības kaitēkļiem”.

Kā aizsargāt augus

Augsts novietojums

Lai atturētu dzīvniekus no ziedu bojāšanas, novietojiet tos nepieejamā vietā.

Centieties nenovietot podus uz palodzes, jo kaķi šo vietu vienmēr uzskata par savu. Ja palodzi nav iespējams atbrīvot, pielīmējiet līmlenti – četrkājainajiem kaķiem tas noteikti nepatiks.

Tautas aizsardzības līdzekļi

Dzīvniekiem nepatīk citrusaugļu, piparu, etiķa, sinepju, spirta un lavandas smarža. Jūs varat pagatavot aerosolu, pievienojot ēteriskās eļļas, izvietot pie podiem trauciņus vai novietot uz palodzēm citrona gabaliņus.

Dekoratīvie akmeņi var arī novērst to, ka dzīvnieks izrok augsni podā.

Ūdens izsmidzinātājs

Šis ir klasisks kaķu “apmācības” paņēmiens. Ir svarīgi vienmēr turēt smidzinātāju pa rokai, lai jūs būtu gatavi to izmantot, kad dzīvnieks dodas pie podiem.

Rezultātā mājdzīvniekam radīsies bailes no neizbēgamā soda par mēģinājumu spēlēties ar augu.

Lasi vēl: Ēnu mīlošie krūmi un augļu koki: ņem vērā, plānojot dārzu

Personīgie augi

Lai novērstu kaķa uzmanību no istabas augiem, varat nodrošināt viņu ar dažiem saviem augiem. Pods ar kaķumētru ir viens no labākajiem variantiem. Jūs varat arī nodrošināt paplāti ar diedzētiem kviešiem.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru