Kā izcept kraukšķīgus un zeltītus kartupeļus: triki, lai tie izdotos ideāli

Foto – Pexels

Ideāli izcepti kartupeļi ir tad, ja tie no ārpuses ir kraukšķīgi, bet iekšpusē tie ir mīksti. Tie saglabā savu formu. Tomēr šādi pagatavot kartupeļus nav tas vieglākais uzdevums. Kā to izdarīt?

Kā izvēlēties kartupeļus?

Vislabākie ir jauni kartupeļi ar plānu miziņu, blīvu cietes saturu. Jācenšas izvairīties no veciem, vājiem kartupeļiem, kas cepšanas laikā var “sadrupt”.

Mitruma noņemšana

Sagrieztus kartupeļus kārtīgi jānoslauka ar papīra dvieļiem. Tas palīdzēs noņemt lieko mitrumu, kas nodrošinās tiem zeltainu garoziņu, kad tos cepsiet.

Foto – Pexels

Pareiza gatavošana

Vispirms uzkarsējiet pannu uz augstas temperatūras. Jāraugās, lai pannā būtu pietiekami daudz eļļas vai sviesta (var tos arī sajaukt). Kad eļļa vai sviests ir karsti, kārtojiet kartupeļus vienā slānī un 5 minūtes maisot cepiet. Tas ļaus kartupeļiem no vienas puses apcepties un izveidoties zeltainai garoziņai. Nepārpildiet pannu, lai kartupeļi varētu brīvi cepties. Ja jums ir sajūta, ka kartupeļi pannā ir jau vairākās kārtās – jums vajadzētu ņemt lielāku pannu.

Lasi vēl: Uzziniet, kā pagatavot kartupeļu pankūkas čehu stilā ar slepeno sastāvdaļu: sātīgas un kraukšķīgas

Bez vāka!

Kartupeļus cepiet bez vāka! Zem vāka tie var kļūt mīksti un ūdeņaini. Atvērta panna nodrošina vienmērīgu cepšanu un zeltainu garoziņu no visām pusēm.

Beigās pārliecinieties, vai kartupeļi ir gatavi: šķēlītēm ir jābūt viegli caurduramām. Izmantojot šos padomus, jūs varēsiet pagatavot ideālus ceptus kartupeļus!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru