Gandrīz 100% pārtikas no Ķīnas ir bīstams viltojums! Šeit ir satraucošs pētījums.

Un viņš saka, ka Ķīna ir kļuvusi par pārtikas krāpšanas centru.

“Statistiski mēs atklājam krāpšanu aptuveni 70% gadījumu, bet Ķīnā krāpšana notiek gandrīz 100% gadījumos. Tas ir gandrīz viss, ko jūs varat iedomāties”, – teica Vainbergs aģentūrai Bloomberg.

Pēdējos gados Ķīna ir kļuvusi par lielāko skandālu arēnu nozarē.

  1. gadā vairāk nekā 6000 zīdaiņu saindējās pēc mākslīgā piena maisījuma patērēšanas. Izmeklēšanas rezultātā tika konstatēts, ka viena piektdaļa no bērnu produktu ražotājiem valstī ražoja bojātu pulveri.

Daudzi no šiem bērniem sāka ciest no akūtas nieru mazspējas, bet daži no viņiem nomira.

Vēlāk kārtējā ziņa pielēja eļļuugunij: izrādījās, ka vietējās amatpersonas zināja par šo problēmu vismaz mēnesi pirms viņi pabrīdināja par to varas iestādes.

Melamīns (kas ir aizliegts pārtikas produktos), acīmredzot, pārveido produktu formulu, testēšanas laikā parādot lielāku olbaltumvielu saturu.

Melamīna problēma sasniedza pat Ameriku! ASV aptuveni 1 500 kaķu un suņu nomira pēc tam, kad apēda barību mājdzīvniekiem ar melamīnu (ražotu Ķīnā).

Un kā ar gaļu, mērcēm un garšvielām – vai tos arī vilto? Protams!

Pat vairāk nekā vienkārši vilto. 2013.gadā izmeklēšanas laikā varas iestādes aizturēja vairāk nekā 900 cilvēku un konfiscēja 20 000 tonnu nelikumīgu gaļas produktu pēc tam, kad konstatēja, ka žurku un lapsu gaļa tika pārdota kā JĒRA GAĻA.

Šajā incidentā Krā***ki apstrādāja grauzēju un lapsu gaļu ar želatīnu, krāsvielu un nitrātiem, un pēc tam stāstīja, ka tā ir jēra gaļa.

Turklāt tika konstatēts, ka viltus liellopu un jēra gaļa, kas tika ražota no pīļu gaļas un pārdota tirgos visā valstī, satur E. coli līmeni, kas ievērojami pārsniedza standartus.

Šiem dramatiskiem atklājumiem sekoja citi.

  1. gadā Ķīnas iestādes konfiscēja 800 tonnas kontrabandas saldētas gaļas, kas bija paredzēta lielveikaliem un restorāniem, unizrādījās, ka viena no attiecīgajām preču partijām tika saražota vēl 1970-jos gados.

Eksperti pastāstīja China Daily, ka klienti nespēs atšķirt daudzgadīgo gaļu no svaigāka produkta, ja tai nav nekādu atkausēšanas pazīmju.

Šie gaļas produkti ne tika pārbaudīti un, iespējams, tika inficēti ar nopietniem vīrusiem. Turklāt, lai samazinātu izmaksas, kontrabandisti bieži vien  izmanto parastos kravas automobiļus bez saldētavām, kas nozīmē, ka risks vairākkārt palielinās.

Šī gada sākumā Ķīnas ziemeļu pusē varas iestādes iznīcināja apmēram 50 slepenas rūpnīcas, kas ražoja visā pasaulē populāro pārtikas produktu viltojumus.

Viņi pārdeva pasaulē populārotirdzniecības zīmolu viltojumus, tādus kā Nestle un Knorr.

Tos ražoja, izmantojot netīru krāna ūdeni, pārstrādātas garšvielas, kas tika nopirktas no citām rūpnīcām ar atlaidi, un rūpniecisko sāli, ko uzskata par nepiemērotu lietošanai cilvēka pārtikā.

Bieži vien viņi uzglabāja produkciju brīvā dabā, blakus atkritumu tvertnēm.

Tātad, acīmredzami, ka ja jūs lietojāt pārtiku no Ķīnas, jūs riskējat ar savu veselību.

CNN ziņoja, ka 2016. gada pirmajos trīs ceturkšņos Ķīnas pārtikas un zāļu kontrolesiestādes  atklāja vairāk nekā 500 000 pārtikas viltojumu gadījumus.

Vēl daži no visnežēlīgākajiem pārtikas krāpšanas gadījumiem, par kuriem tika ziņots agrāk: rīsi ar kadmiju, viltotas olas, plastmasas rīsi, pārstrādāta augu eļļa, kas satur kancerogēnas vielas un cūkgaļa, kas mirdzēja tumsā!

Vai jums garšo ķīniešu pārtika?

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru