Ar ko tīrīt kaķu tualeti, lai ideāli neitralizētu nepatīkamo smaku: 4 līdzekļi, kas atrodami jebkurā mājā

Foto – Pexels

It kā jau šķiet, ka kaķu tualeti tīrīt ir vienkārši, tomēr – izrādās, ka tā gluži nav. Pirmkārt, lai pilnībā neitralizētu nepatīkamo smaku, nedrīkst izmantot spēcīgus ķīmiskus tīrīšanas līdzekļus, jo tie var kaitēt pašam kaķim vai arī dzīvnieks pēc tādu lietošanas vairs konkrētajā kastē negribēs iet nokārtoties.

Kategorisks “nē” kaķa tualetes tīrīšanas procesā jāsaka visiem mazgāšanas līdzekļiem, kas satur floru. Bet, tātad, ar ko mazgāt kasti, lai neitralizētu nepatīkamo smaku un dzīvnieks turpinātu kastē nokārtoties?

1. Karsts ūdens

Lai cik dīvaini neliktos, šis ir vislētākais un vienkāršākais veids, kas var iztīrīt kastīti un likvidēt nepatīkamo smaku. Lai to izdarītu, izberiet smiltis no kastes un iepildiet tajā karstu ūdeni. Pēc tam ar birstīti kārtīgi iztīriet kasti no iekšpuses, neaizmirstiet iztīrīt arī sieniņas. Pēc dažām minūtēm izlejiet karsto ūdeni un ja nepieciešams, vēlreiz izskalojiet kasti.

Lasi vēl: Galvenais mājas sargs nav suns: 8 senseni ticējumi, kas pierāda – cik svarīgi ir, ka mājās ir kaķis

2. Dzeramā soda

Foto – Pexels

Nelielā ūdens daudzumā izšķīdiniet dzeramo sodu un ar birstīti to uzlieciet uz kastītes sieniņām un dibena. Ar birsti kārtīgi izmazgājiet kasti no iekšpuses. Sodai piemīt lieliska īpašība noņemt nepatīkamas smakas. Pēc tam – kasti izskalojiet ar tīru ūdeni.

Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru