Galvenais mājas sargs nav suns: 8 senseni ticējumi, kas pierāda – cik svarīgi ir, ka mājās ir kaķis

Foto – Pexels

Izrādās, ka kaķi ir ne tikai brīnišķīgi mājdzīvnieki, bet ar tiem saistās arī daudz labu ticējumu.

Kaķi ir vieni no visbiežāk sastopamajiem mājdzīvniekiem.

Kaķi tiek uzskatīti par labiem mājdzīvniekiem daudzu iemeslu dēļ, un šeit ir daži no tiem:

Kaķi var būt lieliski kompānijā un prasa mazāku uzmanību nekā daži citi mājdzīvnieki. Viņi spēj paši nodrošināt sevi un ir mazāk atkarīgi no cilvēka uzmanības, salīdzinot ar dažiem suņiem.

Kaķi ir mazāki un bieži vien var dzīvot arī mazākos dzīvokļos. Viņiem nav nepieciešama liela teritorija, un dažreiz pat iekštelpu kaķiem pietiek ar dažiem uzmanības punktiem un pašiem pamatuzdevumiem.

Kaķi ir pazīstami ar savu neatkarību un nepieciešamību pēc personīgās telpas. Tas nozīmē, ka viņiem nav nepieciešams bieži kopā ar cilvēkiem, un tie var būt īpaši piemēroti tiem, kuriem ir aktīvs dzīvesveids vai darbs. Daži cilvēki izvēlas kaķus kā mājdzīvniekus tieši tāpēc, ka viņi var būt mīļi un draudzīgi, bet tajā pašā laikā saglabāt savu neatkarību. Kaķiem ir spēja sniegt emocionālu atbalstu, neradot sajūtu par pārmērīgu saistību.

Katrs kaķis ir unikāls ar savu raksturu, un viņu personība var labi piestāvēt cilvēka dzīvesveidam. Ir aktīvi kaķi, kuri bauda spēli un rotaļas, un ir arī klusāki kaķi, kas var būt ideāli tiem, kas meklē mierīgu biedru. Lai gan daži kaķi var būt ļoti spēcīgi un aktīvi, kopumā viņu fiziskās vajadzības var apmierināt ar dažām rotaļām mājās vai nelielu laiku ārpus telpām. Kaķiem ir tendence būt tīriem dzīvniekiem, kuri patstāvīgi rūpējas par savu higiēnu. Viņiem ir arī mazāk nepieciešams regulārs vingrinājums salīdzinot ar suņiem.

 

Ticējumi par kaķiem:

Skaidrs, ka ar tiem saistās arī daudz un dažādi ticējumi. Ticēt tiem vai neticēt – tas ir katra paša izvēlē, taču gandrīz ikviens zina ticējumu – melns kaķis šķērso ceļu, tātad, tas nav uz labu.

 

Taču ir arī patīkami ticējumi!

Foto – Pexels

1. Ja kaķis mazgājas pie durvīm vai loga – tad pavisam drīz jāgaida viesi.

2. Ja kaķis daudz sēž pie ārdurvīm, viņš ir cītīgs mājas sargs – viņš aizkavē ļaunos spēkus un pasargā māju no negatīvās enerģijas.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru