Vlada Ļistjeva kolēģis ir atklājis, kas ir raidījumu vadītāja slepkavības pasūtītājs

Žurnālists ir pārliecināts, ka no šīs traģēdijas varēja izvairīties, ja vien viņa kolēģis būtu laicīgi vērsies tiesībsargājošās instancēs ar lūgumu nodrošināt viņam personīgu apsardzi.

Lasi vēl: Prasa apturēt dzelzceļa elektrifikācijas projekta iepirkumu saistībā ar bažām par tā liederīgumu

Bijušais Vladislava Ļistjeva kolēģis Dmitrijs Zaharovs nosaucis slepkavības motīvus un iespējamā pasūtītāja vārdu. Žurnālists paskaidrojis, ka dotajā brīdī pasūtītājs jau ir Mir*s, viņš tika atrasts pakāries Londonā. Kā vēsta žurnāls „Starhit”, runa ir par uzņēmēju Borisu Berezovski.

„Kad kļuva skaidrs, ka televīzijas ienākumi veidojas no reklāmas ieņēmumiem, uzradušies vairāki starpnieki, kas vēlējās gūt peļņu no reklāmas izvietošanas. Bet vidējais gada budžets vadošajam televīzijas kanālam jau tolaiksastādīja apmēram ceturtdaļu miljarda dolāru. Vlads sāka saņemt draudu zvanus ar prasību atcelt aizliegumu, taču viņš to nav varējis izdarīt,” paziņoja bijušais Ļistjeva kolēģis savā intervijā YouTube vietnei Mix TV.

Zaharovs atzīmēja, ka raidījumu vadītājs pieļāvis milzīgu kļūdu, ka jau tobrīd nav vērsies policijā. Viņš bija pārliecināts par savu neaizskaramību un par to, ka šie zvani drīz beigsies.

„Savu procentu no šīs miljarda ceturtdaļas zaudējis mums visiem labi pazīstamais cilvēks, kuru atrada pakārtu Londonā. Tas bija tik ļoti acīmredzami, ka tur pat nebija ko izmeklēt. Bet šis cilvēks bija labs Jeļcina meitas Tamāras Djačenko draugs, līdz ar to viņam izdevās izkļūt sveikā,” paskaidroja Zaharovs.

Līdz ar to žurnālists vērsis uzmanību, ka uzskatīt Ļistjevu par menedžeri un domāt, ka viņam ir teikšana finanšu lietās, bija muļķīgi. Viņa ģenerālā direktora amats ОРТ (Sabiedriskās Krivijas Televīzijas) bijis vien nomināls.

Atgādināsim, ka 1995. gada 1. martā, savas mājas kāpņutelpā, atgriežoties no darba, raidījumu vadītāju Vladu Ļistjevu nošāva divi nezināmie vīrieši. Pirmā lode trāpīja augšdelmā, otrā – galvā. Tas kļuva par vienu no skaļākajiem noziegumiem 1990. gados un joprojām skaitās neatklāts.

Avots:

life

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru