Kāpēc nedrīkst gulēt pretī spogulim: daži paskaidrojumi populārajam aizspriedumam

Visu tautu civilizācijas attīstībā ir veidojušas cieņu un pat piesardzību pret spoguļiem. Tiem pat tagad tiek piesķirta mistiska nozīme un šausminojošajās pasakās vēl joprojām tiek stāstīts par aizsaules spēkiem kuri parādās no spoģuļa. Mūsdienu pētnieki veic eksperimentus un apgalvo, ka spogulis nav tikai atstarojoša virsma, bet gan unikāla daudzslāņu struktūra kas manto atmiņu.

Lasi vēl: Vlada Ļistjeva kolēģis ir atklājis, kas ir raidījumu vadītāja slepkavības pasūtītājs

Ar spoguļiem ir saistītas  dažādas pazīmes un uzskati. Tajos saka, ka jums ir jāaizsargā un jārūpējas par noslēpumaino priekšmetu, bet pilnībā tā arī nav izskaidroti iemesli kādēļ ta ir jārīkojas. Piemēram, kāpēc nedrīkst gulēt spogulim pretī?

Tomēr senā gudrība saglabāja kādu interesantu informāciju tieši par jautājumiem kas saistīti ar spoguļiem. Pierādījumi, izņemot dažādādus stāstus – nepastāv, tāpēc katrs izlemj pats priekš sevis: ticēt tam vai nē.

Paskaidrojums no tautas un māņticības uzskatiem.

Krievijā spoguļi tika ievēroti ar to īpašību un lielo un augsto cenu dēļ. Pietiekami ilgi viņi bija brīnums ārzemniekiem. Parasti ļaudis ielēja bļodā ūdeni un tajā skatījās. Vecmāmiņas teica, ka, saplēšot spoguli mājā, cilvēks uz septiņiem gadiem bija pakļāvis savus mājiniekus nelaimei. Lai iesvētītu telpu, īpaša uzmanība tika pievērsta vecajiem spoguļiem, kuros glabājās negatīva enerģija.

Kāpēc nevar gulēt pretī spogulim, kas izskaidrojas, ka spogulī mīt dubultnieks, kas miega laikā var nozagt cilvēka dvēseli. Ticot, ka astrāls iznāk no cilvēku ķermeņa pēc tam, kad cilvēks ieslīgst sapnī – viņš klīst kosmosā.

Ja viņš nonāk pasaulē kura ir aiz spoguļa, viņš apmaldīsies un nevarēs atgriezties atpakaļ. Kā arī tika uzskatīts, ka spoguļi no cilvēka izsūc  dzīvības enerģiju utt.  Tie ir sava veida vampīri. Tieši tāpēc vecajos laikos sievietēm grūtniecēm un dzemdētājām bija aizliegts tajos skatīties, lai nezaudētu spēkus.

Eiropā pavisam nopietni ticēja, ka naktī pie aizdegtas sveces spogulī, kurš karājās guļamistabā, piemēram, var parādīties velns vai ragana. Krievijā meitenes zīleja Ziemassvētkos ar spoguļu palīdzību un burvji redzēja viņos nākotnes notikumus. Aculiecinieku stāsti radīja vēl lielāku noslēpuma avotu par spoguļiem.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru