Uzņēmums “Rīgas ūdens” nāk klajā ar nepatīkamām ziņām: tas skars visus Rīgas un daudzus Pierīgas iedzīvotājus

Foto – ekrānuzņēmums

Šodien kļuvis zināms, ka uzņēmums “Rīgas ūdens” no jūnija ir plānojis ieviest tarifu izmaiņas, kas skars visus rīdziniekus, kā arī daļu to cilvēku, kas dzīvo Pierīgā.

Pašvaldības uzņēmums ir pieteicis tarifu projektu, kurā plāno palielināt ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus. Paredzēts, ka no 1.jūnija tarifu plānots palielināt par 10,3% jeb no 1,17 uz 1,29 EUR bez PVN par kubikmetru.

Cenu paaugstinājums skartu arī kanalizācijas tarifu – to plānots palielināt par 9,3% jeb no 0.97 uz 1,05 EUR par kubikmetru. Tādējādi sanāk, ka kopējais cenas pieaugums būtu no 2,14 uz 2,35 EUR bez PVN par kubikmetru.

Lasi vēl: “Moš humpalās atrod?” – soctīkli ironizē par Daugavpils mēra Andreja Elksniņa apģērbu

Projektā norādīts arī cenu kāpums, ko uzņēmums paredzējis ieviest no 2026.gada jūnija – ūdens tarifu plānots celt līdz 1,31 EUR, bet kanalizācijas tarifu – par 1,09 EUR par kubikmetru.

Foto – ekrānuzņēmums

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija janvāra izskaņā jau apstiprināja jaunāko “Rīgas ūdens” ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projektu, kas paredz tarifa kāpumu par 2% jau no 1.marta, kad ūdensapgādes un kanalizācijas tarifs būs 2,14 eiro bez PVN par kubikmetru pašreizējo 2,10 eiro par kubikmetru vietā. Ar PVN tarifs būs 2,59 eiro par kubikmetru pašreizējo 2,54 eiro vietā.

Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru