Kā pareizi laistīt istabas augus: galvenās nianses

Pārmērīga laistīšana ir viens no galvenajiem istabas augu iznīkšanas iemesliem. Tomēr arī sausa augsne nav piemērota visiem ziediem.

Svarīgi atcerēties, ka podam ar augu apakšā jābūt ar drenāžas caurumiem, lai izvairītos no mitruma, kas var izraisīt sakņu puvi.

Istabas puķes vislabāk laistīt no apakšas: tā laistīšana ir vienmērīgāka, mazāk pakļauta pārlaistīšanas riskam un nav jāuztraucas par barības vielu noplūdi. Turklāt varat būt droši, ka ūdens patiešām nonāks pie saknēm.

Kas man jāzina par istabas augu veidiem?

Ir divu veidu telpaugi: sausie un mitrie. Sausajam tipam pieder kaktusi, sukulenti un daži citi veidi (sansevērijas, difenbahijas, gumijlapu fikusi u. c.). Tiem patīk sausa augsne, tāpēc tie nav jālaista tik bieži kā citi. Atkarībā no istabas temperatūras var pietikt ar laistīšanu reizi vai divas reizes mēnesī. Tos ir vieglāk kopt, un tie ir lieliski piemēroti iesācējiem.

Mitrais tips: tiklīdz augsne izžūst, puķe nekavējoties jālaista. Mitrajam tipam pieder lielākā daļa tropisko augu.

3 metodes auga laistīšanai no apakšas

Izmantojiet apakštasīti

Novietojiet apakštasīti zem podiņa un piepildiet to ar svaigu ūdeni, kad ir laiks laistīt. Ļaujiet tam ievilkties dažas stundas. Iztukšojiet apakštasīti un ļaujiet atlikušajam ūdenim notecēt. Šo metodi parasti izmanto dārzu centros un kokaudzētavās, lai uzturētu mitrumu un saglabātu barības vielas.

Lasi vēl: Kā notīrīt virtuves dēlīti ar dabīgiem līdzekļiem: mūsu vecmāmiņu tīrības noslēpumi

Mērcējiet augus paplātē, lielā traukā, izlietnē vai vannā. Apakšā dažus centimetrus piepildiet svaigu ūdeni. Ievietojiet podus ar augiem un ļaujiet tiem mērcēties ūdenī dažas stundas. Priekšrocība: vienlaicīgi var laistīt vairākus augus. Ļaujiet tiem notecēt, pirms ievietojat tos atpakaļ.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru