Upurējot Artusu Kaimiņu, Zakatistovs kļūst par “politisko līķi”

Šobrīd izskatās, ka mēs esam liecinieki “KPV LV” beigu sākumam. Jau tā iekšēji sašķēlusies frakcija drīzumā var izšķīst pavisam. Ja tādā situācijā tiks iniciēts uzticības balsojums Kariņa valdībai, ļoti iespējams, ka valdība to neizturēs. Tas pavērs ceļu uz jaunas valdības veidošanu politiskajās intrigās pieredzējušai Zaļo un Zemnieku savienībai. Ņemot vērā JKP nospraustās “sarkanās līnijas”, iespējama situācija, kad nākamo valdību veidotu ZZS kopā ar “Saskaņu”. Maz ticams, ka Atis Zakatistovs to neapzinās. Ta

u šāda scenārija īstenošanai nepieciešama Artusa Kaimiņa nomelnošana attiecībā uz viņa darbu frakcijā un pašas frakcijas pilnīga izjukšana. Starp citu, ētikas speciālistam Zakatistovam par nomelnošanu ir interesants viedoklis. Kādā partijas mājas lapā publicētā rakstā viņš norāda, ka “nomelnošana ir neizbēgama politikas sastāvdaļa” un “tas ir politisks ierocis”.

Partijas “KPV LV” dibināšanas laikā politiskajās aizkulisēs runāja, ka tieši Zakatistovs esot Kaimiņa partijas darbības režisors un “smadzenes”. Tanī pašā 2016.gadā šīs pašas “smadzenes” sūkstās, ka “šobrīd mums ir Artusa vēlētājs, bet mums jādabū arī tie gudrie savā pusē” un apspriež apstākļus, kādos viņš partijas dibinātāju būtu gatavs upurēt – “ja mēs turpinām Artusu aizstāvēt tajā brīdī, kad viņš ir politiskais līķis, mēs ejam kopā ar viņu…”

Šobrīd, kad “politiskā līķa” statuss draud pašam Zakatistovam, viņš atkal ir gatavs partijas dibinātāja upurēšanai. Artusa Kaimiņa vēlētājs KPV LV 16 deputātus ir ievedis Saeimā, un vairāk Kaimiņš Zakatistovam nav vajadzīgs.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru