Ukrainas prezidenta inaugurācijā aizmirst par Latvijas prezidentu – Raimondu Vējoni! VIDEO

Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska īpašajā inaugurācijas ceromonījā, kas notika 20. maijā  Ukrainas parlamentā – Augstākajā Radā. Tās parlamenta priekšsēdētājs, kurš iepazistināja ar visām ārvalstu delegācijām un to vadītājiem, tomēr aizmirsa nosaukt Latvijas prezidenta Raimonda Vējoņa vārdu!

Latvijas prezidents sēdēja inaugurācijas goda viesu vietās, kas bija pirmajā rindāstarp Igaunijas prezidenti, kā arī Laietuvas valsts vadīāju. Vispirms tika nosaukts Kaljulaidas vārds, visi piecēlās kājās un sveica ar ovācijām. Pēc tam, tieši tādā pašā veidā sveica arī Grībauskaiti

Un tā arī Vējonis tika piemirsts un samulsis nokāra galvu sēdēja starp abām lēdijām un taustījās ap tulkojamo translācijas austiņu, iespējams, cenšoties saprast, vai nav palaidis, ko garām.

Tā Vējonis tur arī sēdēja, līdz tika nosaukti visi pārējie ārvalstu viesi, arī daudz zemākā ranga – parlamentu vadītāji un ministri, taču Vējonis netika nosaukts.

Vien beigās Ukraiņi saprata savu diplmātisko kļūdu un nosauca Vējoni, beigās piebilstot, ka uz Zelenska inaugurācijas ceremoniju ir ieradiušies visu trīs Baltijas valstu prezidenti.

Avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru