Tirgū nopirku kilogramu aveņu. Bet radās jautājums, vai tās mazgāt un kā to vislabāk izdarīt

Šobrīd ir daudz diskusiju, vai avenes pēc iegādes veikalā ir jāmazgā. Noskaidrosim, kā ir patiesībā!

Pēc pirkšanas es parasti visu ogu partiju nomazgāju un uzglabāju traukā ledusskapī. Taču nesen dzirdēju viedokli, ka avenes nemaz nav jāmazgā, jo tāpat tām piemīt baktericīdas īpašības. Un, ja jūs ogas mazgājat, tad visas priekšrocības pazudīs. Bet tā nevarētu būt tiesa, jo vitamīni ir paslēpti ogas iekšpusē, nevis uz tās virsmas, vai ne?

Tāpēc jums noteikti par to nav jāuztraucas. Turklāt daži cilvēki domā, ka, mazgājot ogu, tā pārtaps putrā. Arī šis arguments ir nepareizs. Pirmkārt, neviens neliek jums ļoti ilgu laiku turēt avenes ūdenī. Otrkārt, tas, vai avenes pārvēršas putrā, ir atkarīgs no ogas sākotnējā stāvokļa.

Padomāsim loģiski. Mēs nezinām, kurš šīs avenes ir lasījis, vai viņa rokas bija tīras. Nav arī skaidrs, vai audzēšanas laikā ogas ar kaut ko apstrādātas. Neviens negarantē, ka pēc nemazgātas ogas apēšanas nesāks sāpēt vēders. Un tas ir labākais iespējamais scenārijs!

Pareiza aveņu mazgāšana

Ja jūs savācat ogas ar savām rokām un precīzi zināt, kādos apstākļos avenes auga, tad, protams, jūs varat tās nemazgāt. Visos citos gadījumos labāk rīkoties gudri un ogas mazgāt. Bet kā tieši to izdarīt? Pirmkārt, iesaku avenes nomazgāt tieši pirms lietošanas. Tas jo īpaši attiecas uz gadījumiem, kad ogu ir daudz.

Nemazgātu ogu ilgāk var uzglabāt ledusskapī un tā nezaudēs formu. Nekādā gadījumā nevajadzētu mazgāt avenes zem tekoša ūdens. Tad jūs patiešām riskējat sabojāt pašu ogu.

Vienkārši ielejiet aukstu ūdeni dziļā bļodā. Pēc tam ievietojiet avenes caurdurī un ievietojiet to ūdens bļodā. Pēc tam ar vieglu rokas kustību sakratiet caurduri, lai ogas sajaucas ūdenī. Šo manipulāciju var atkārtot vairākas reizes.

Šādi rīkojoties, jūs redzēsiet, ka ogas paliks veselas un nebojātas. Vislabāk pēc tam avenes izklāt uz papīra dvieļiem, lai pazustu liekais mitrums. Bet tas ir neobligāts solis – avenes jau ir gatavas lietošanai.

Lai arī: “Sālītas” drēbes mazgājot nekļūst pelēkas un dzeltenas. Veiksmīgas mazgāšanas noslēpums

Ja grasāties sasaldēt avenes, ir vērts atlikt mazgāšanu. Lielākā daļa saimnieču sliecas domāt, ka ogas labāk nemazgāt, jo zemā temperatūrā visi mikrobi tik un tā nomirs. Un, ja jūs mazgājat un pēc tam sasaldējat avenes, tad pēc atkausēšanas tās var zaudēt formu. Tas ne vienmēr ir ērti, it īpaši, ja vēlaties pagatavot kādu pīrāgu ar avenēm.

Cerams, ka šie padomi jums palīdzēs! Sakiet, vai jūs mazgājat avenes pirms ēšanas?

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru