“Sālītas” drēbes mazgājot nekļūst pelēkas un dzeltenas. Veiksmīgas mazgāšanas noslēpums

Ja vēlaties, lai frotē dvieļi būtu mīksti un pūkaini, mazgāšanas laikā pievienojiet sāli.

No pirmā acu uzmetiena šis triks izskatās nedaudz dīvains, taču tūkstošiem cilvēku apgalvo, ka tas darbojas. Tāpēc pastāstīsim, kāpēc mazgāšanas laikā ir vērts lietot sāli.

Kāpēc jāpievieno sāls pie mazgāšanas

Lielākajā daļā ieteikumu vienbalsīgi teikts, ka sāls mīkstina ūdeni, palīdz saglabāt drēbju krāsu un padara tās mīkstas. Vai tiešām?

Pirmkārt, tiksim galā ar ūdens cietību. Fakts ir tāds, ka ūdens tiek uzskatīts par mīkstu tad, ja tajā praktiski nav sāļu. Attiecīgi, jo vairāk sāļu ūdenī, jo cietāks tas ir. Tātad teiciens, ka sāls mīkstina ūdeni, ir mīts.

Tātad, kāpēc cilvēki patiesi tic, ka sāls pievienošana padara ūdeni mīkstu? Savādi, bet atbilde jāmeklē sāls sastāvā.

Uzmanības centrā nav pati sāls, bet gan tā piedevās esošais kālija ferocianīds. Šis uztura bagātinātājs ir reģistrēts ar nosaukumu E536. Tas novērš cieto vielu salipšanu.

Sālī esošā E536 sāls absorbē mitrumu no gaisa, saista cietos elementus. Tādā pašā veidā piedeva palīdz, mazgājot dvieļus: pēc žāvēšanas tie paliek mīksti un pūkaini!

Lasi arī: Šī garšviela ir tauku slepkava: 1 tējkarote dienā sadedzina līdz 15 kg 3 mēnešu laikā!

Kālija ferocianīds dod vislielāko efektu, skalojot drēbes. Tāpēc tiek ieteikts pievienot sāli veļas kondicioniera nodalījumam. Ja mazgājat ar rokām, skalojot arī var pievienot sāli. Un, lai mazgātās lietas smaržotu, pievienojiet dažus pilienus aromātiskās eļļas.

Kālija ferocianīdam ir arī citas noderīgas īpašības ikdienas dzīvē. Piemēram, to izmanto rūpniecībā pigmentu ražošanā un zīda krāsošanā. Šī viela palēnina ķīmiskās reakcijas un veicina labāku krāsas saglabāšanu. Līdz ar to sālī esošais kālija ferocianīds palīdz saglabāt mazgāto priekšmetu krāsu. Tāpēc sālī izskalotie dvieļi priecē ar košām krāsām.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru