Speciālistu padomi, kā mājas apstākļos atjaunot rotaslietu spožumu? Zobu pastu izmantot nedrīkst!

Foto – Pexels

Tradicionāli zelta rotaslietas tiek nodotas no paaudzes paaudzē, saglabājot to vērtību. Kā tās pareizi uzpucēt tā, lai tās priecē acis vēl ilgus gadus?

Pastāv vairāki zelta izstrādājumu kopšanas pamatnoteikumi. Lūk, speciālistu efektīvākie līdzekļi un padomi zelta tīrīšanai.

Pirmais solis: nosaki izstrādājuma materiālu!

Foto – Pexels

Pirms tīrīšanas ir svarīgi noteikt juvelierizstrādājuma metāla veidu. Katram veidam (sudrabs, tīrs zelts, zeltīts zelts, apzeltīts) ir vienīgi tam piemērota tīrīšanas metode. Tīra zelta rotaslietas ir vieglāk tīrīt nekā rotaslietas ar plānu pārklājuma kārtiņu (apzeltītas).

Otrais solis: kā notīrīt virsmu?

Zelta rotaslietu tīrīšanas procesu sāk ar to iegremdēšanu siltā ūdenī, kam pievienoti daži pilieni trauku mazgāšanas līdzekļa. Ar mīkstu zobu birstīti maigi notīriet rotaslietas, pēc tam noskalojiet ar tīru ūdeni un noslaukiet ar mīkstu drānu.

Lasi vēl: Ja nevēlaties izskatīties veca, nevelciet šīs rotaslietas. Tās jūsu izskatam pievienos 20 gadus

Trešais solis: kā atjaunot spīdumu?

Foto – Pexels

Pulēšanas lupatiņa ir lielisks veids, kā atgūt spīdumu zelta rotaslietām. Kad pirmais solis paveikts, tad rotaslietas nopucē ar sausu, mīkstu drāniņu. Jo vairāk pucēs, jo vairāk spīdēs! Uzmanīgam jābūt vienīgi ar tām rotaslietām, kurās ir iestrādāti akmentiņi – tās vietas jāpulē īpaši uzmanīgi.

Ceturtais solis: no kā izvairīties?

Kategoriski aizliegts izmantot jebkādus balinātājus, citus spēcīgus ķīmiskus līdzekļus (piemēram, vannasistabām paredzētos), abrazīvus materiālus, jo gandrīz visi dārgakmeņi un sakausējumi pret tiem ir ļoti jutīgi. Arī zobu pasta nav ieteicams tīrīšanas līdzeklis, jo tās abrazīvā tekstūra uz zelta izstrādājuma var radīt skrāpējumus!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru