Sajauciet ūdeni orhideju laistīšanai ar sodu: pat nīkuļojoš augs kļūs zaļš un dzīvīgs

Ja jūs mīlat orhidejas, droši vien vēlaties, lai šie maigie augi bieži ziedētu un būtu zaļi. Papildus pareizai kopšanai neaizmirstiet tās arī barot.

Ir viena slepena sastāvdaļa, kas var paveikt pārsteigumus ar jūsu orhideju. Tā ir parasta soda.

Protams, ir ļoti svarīgi regulāri un pareizi laistīt orhideju. Taču ar ūdeni var nepietikt, lai šis eksotiskais augs augtu un sulīgi ziedētu. Lai stimulētu savu orhideju, mēģiniet ūdenim pievienot sodu.

Orhidejām nepieciešama īpaša kopšana. Un viens no iemesliem, kāpēc tās pārstāj ziedēt un augt, var būt baktēriju un sēnīšu savairošanās pārmērīgas laistīšanas dēļ.

Soda ir pazīstama ar savām sārmainajām īpašībām, tā regulē ūdens pH un pārvērš to par nevainojamu līdzekli augam. Nātrija bikarbonāts, uzturot optimālu pH līmeni sakņu vidē, veicina efektīvāku barības vielu uzsūkšanos, tāpēc orhidejas sāk augt ātrāk un bagātīgi ziedēt.

Lasi vēl: Stilists ir nosaucis 2024. gada aktuālākās krāsu kombinācijas

Turklāt soda ir arī lielisks pretsēnīšu un antibakteriāls līdzeklis, tāpēc samazina orhideju infekciju un slimību risku. Augs paliek vesels, tāpēc tas var attīstīt lapas vai radīt vairāk pumpuru.

Soda palīdz arī palielināt fotosintēzi un sakņu augšanu.

Lai pagatavotu šķīdumu, ņem 1 litru ūdens un tajā izšķīdina vienu ēdamkaroti sodas. Rūpīgi samaisiet un reizi nedēļā uzklājiet to uz orhidejas lapām un saknēm. Ļoti drīz jūs redzēsiet, ka augs ir sācis labāk augt un atbrīvojis jaunus pumpurus.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru