Slikta laulība ir vēl sliktāka Vese***ai kā tabaka vai alkohols. Lūk, fakti! Vai laulībām ir aizsargefekts?

Jums droši vien ir gadījies lasīt rakstus par to, ka laulības labvēlīgi ietekmē veselību un ka precēti ļaudis vidēji dzīvo ilgāk.

Taču jaunākie pētījumi nedaudz koriģē iepriekšējos secinājumus. Dzīvojot sliktā laulībā, dzīves ilgums samazinās, raksta The World Economic Forum. Un vīri cieš vairāk kā sievas.

Amerikas Nevadas un Mičigānas štatu pētnieki novēroja 373 heteroseksuālus pārus pirmos 16 laulībā pavadītos gadus, lai noskaidrotu vai nesaskaņas tādos jautājumos kā bērnu audzināšana, nauda, radinieki, hobiji nenoved pie negatīvām Vese***as problēmām.

Pēc tam pētnieki salīdzināja sievu un vīru veselību tiem pāriem , kuriem šo konfliktu bija vairāk ar tiem, kuriem to bija mazāk.

Rezultāti parādīja, ka konflikti laulāto starpā  negatīvi ietekmē kā vīru, tā arī sievu veselību, taču vīrieši tomēr cieš vairāk.

Lai noskaidrotu likumsakarības, laulātajiem tika uzdoti jautājumi par veselību un vai tās stāvoklis  iespaidojis viņu darbu, vai ir bijušas problēmas ar miegu, vai ir bijusi trauksmes sajūta un nervozitāte, vai viņi cietuši galvassāpes. Vese***a tika vērtēta piecu baļļu sistēmā – jau augstāka, jo stiprāka Vese***a.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru