9 lieliski veidi, kā atšķirt labu medus no slikta

Šajā rakstā mēs neiedziļināsimies detaļās un nerakstīsim par pilnīgi visam laba medus atšķirībām no sliktā, bet vienkārši sniegsim vienkāršas un efektīvas metodes, kā noteikt jūsu medus kvalitātes līmeni – gan pirms pirkšanas, gan arī pēc, jau jūsu mājās.

Ar labu medu mēs saprotam dabīgu produktu, ko radījušas bites uz ziedu putekšņu bāzes, un nevis cukura, bet ar sliktu medu – visu pārējo (daudz ūdens sastāvā, mākslīgu saldinātāju un cukura izmantošana utt.).
Kā lai mūsdienu daudzveidībā atpazīst labu medu no slikta?

Lasiet sastāvu
Tas ir pirmais solis, kas ļaus jums uzzināt par lieku piedevu esamību vai neesamību jūsu medū, un tas nozīmē, ka palīdzēs arī izvēlēties kvalitatīvāku variantu. Ražotājam obligāti ir jānorāda visas sastāvdaļas to procentuālā attiecībā, kādā tās atrodamas produktā, līdz noteiktai robežai, tā kā lielākā daļa lieko sastāvdaļu nepaliks nepamanītas.

Dabīgais medus nav lipīgs
Paņemiet nedaudz medus un pamēģiniet to paberzēt starp pirkstiem. Kvalitatīvs dabīgais medus labi smērējas, un tas viegli iesūcas ādā (protams, ja jūs paņēmāt tikai nedaudz), bet, ja tas ilgi ir lipīgs un nemaz neiesūcas, tad ir augsta ticamība, ka šim medum ticis pievienots cukurs un mākslīgie saldinātāji.

Karamelizācija
Ielieciet bļodiņā pāris tējkarotes medus un uzsildiet mikroviļņu krāsnī uz lielas jaudas. Labs medus karamelizēsies, bet slikts sāks putot un tajā izveidosies daudzi burbulīši.

Pārbaude ar papīru
Uzpiliniet uz papīra pāris pilienus medus. Ja medus neizveido caurumu un nav sabojājis papīru, tad tas ir kvalitatīvs produkts, kas nesatur ūdeni. Atbilstoši medus, kas viegli un ātri izveido caurumu papīrā, ir nekvalitatīvs.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Lauris</cite>

    Pēc gada stāvēšanas medus paliek ciets bet nesacukurojas – paliek lipīgi eļļains ? Kas tas ir?

Pievienot komentāru