Saldēti dārzeņi un ogas: kā pareizi atkausēt, lai tie nezaudētu priekšrocības

Ievērojot šos padomus, varēsiet ne tikai pagatavot gardus dzērienus un ēdienus, bet arī padarīt tos pilnvērtīgākus un uztura ziņa noderīgākus.

Visi virtuvē uzglabātie pārtikas produkti regulāri jāpārbauda un jāpatērē ieteiktajā laikā – pat saldētas ogas un dārzeņi, kas, šķiet, varētu būt uzglabāti gadiem ilgi. Lai gan saldēti augļi ir lieliska izvēle, kas paātrina gatavošanas procesu, veids, kā tos atkausējat, ietekmē to priekšrocības. Par to, kā pareizi atkausēt saldētus dārzeņus un ogas un kad to nedrīkst darīt, lasiet tālāk.

Kā pareizi atkausēt saldētus dārzeņus un ogas

Ēdienam, kas pagatavots no saldētām ogām un dārzeņiem, garšu un kvalitāti ietekmē ne tikai uzglabāšanas ieteikumu ievērošana, bet arī tas, kā šos produktus atkausēt.

Kam nav nepieciešams atsaldēt augļus un dārzeņus pirms lietošanas

Karstajiem dzērieniem, izmantošanai kā pildījumu, piemēram, pīrāgu pildījumam, kompotu un ķīseļu  pagatavošanai. Tādējādi augļos maksimāli saglabāsies mikroelementi un derīgās vielas.

Ēdieniem, kuros dārzeņi tiks termiski apstrādāti – zupām, borščiem, sautējumiem, sautētiem dārzeņiem. Šādā gadījumā dārzeņus var izņemt uzriez no saldētavas pirms ēdiena pagatavošanas.

Tomēr, ja plānojat dārzeņus un ogas izmantot neapstrādātus, tie pirms tam ir jāatkausē. Arī tad, ja spināti, lapu zaļumi vai kukurūza ir sasaldēti atsevišķi, nevis maisījumā, tie pirms gatavošanas nedaudz jāatkausē – tā tie labāk pagatavosies.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 63%

0%

Ogu un dārzeņu atkausēšanas veidi

Atkausējiet mikroviļņu krāsnī

Pateicoties ātrai un vienmērīgai mikroviļņu iedarbībai, augļos labi saglabājas uzturvielas un struktūra. Lai gan šī metode aizņem mazāk laika, daļa ogu un dārzeņu šķidruma tiek zaudēta.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru