Tas radīs nevajadzīgas izmaksas: 6 lietas, kuras kategoriski nedrīkst tīrīt ar sodu

Soda ir vispopulārākais tīrīšanas un mazgāšanas līdzeklis. Neskatoties uz tās daudzpusību un plašo pielietojumu, ar sodu nevar notīrīt daudzas virsmas.

Elektroniskās ierīces

Soda ir abrazīva un graudaina, tāpēc to nevajadzētu lietot maigu elektronisko ierīču tuvumā. Jāizvairās no sodas lietošanas uz datoriem, viedtālruņiem un planšetdatoriem. Soda ar abrazīvo tekstūru var saskrāpēt ekrānus un sabojāt delikātus elektroniskos komponentus.

Juvelierizstrādājumi

Jūs varat nopietni sabojāt savas rotaslietas, ja neapdomīgi lietosiet sodu nepareizā vietā. Tas jo īpaši attiecas uz zelta un sudraba rotaslietām. Soda var radīt skrāpējumus, noņemot aizsargpārklājumu. Juvelierizstrādājumu tīrīšanai jāizmanto tīrīšanas līdzekļi, kas ir īpaši izstrādāti konkrētam juvelierizstrādājumu veidam.

Alumīnija trauki

Parasti sodu var izmantot virtuves trauku tīrīšanai, taču tas jādara uzmanīgi. Tomēr, ja runa ir par alumīnija pannām un katliem, būs daudz labāk izmantot parastu mazgāšanas līdzekli, nevis  sodu. Tas ir tāpēc, ka soda var reaģēt ar virsmu un var izraisīt trauku krāsas maiņu.

Koka grīdas

Grīdas nav iespējams tīrīt ar sodu. Vislabāk ir izmantot tikai speciālus mazgāšanas līdzekļus, kas paredzēti šāda veida grīdām, pretējā gadījumā var nejauši saskrāpēt pārklājumu. Rezultātā bojājumus būs grūti noslēpt.

Lasi vēl: Ko likt dobē, stādot tomātus: 3 sastāvdaļas, kas ir katrā mājsaimniecībā

Spoguļi un stikls

Soda ir maigs abrazīvs līdzeklis, taču, izmantojot to uz stikla un spoguļiem, var saskrāpēt virsmu. Tā vietā varat izmantot etiķa šķīdumu vai īpašu stikla tīrīšanas līdzekli.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 74%

0%

Marmora darba virsmas

Izmantojot sodu uz marmora, var rasties korozija. Šāda veida darba virsmām ieteicams izmantot siltu ūdeni un ziepes. Tas pats attiecas uz marmora flīzēm. Jāatceras, ka dzeramā soda var sabojāt tā virsmu.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru