Šai sievietei nācās izglābt sava drauga dzīvību visšausmīgākajā veidā

Mums visiem labpatīk domāt, ka ārkārtas situācijā mēs spētu mierīgi rast labāko risinājumu un galu beigās tieši mēs būtu tie, kas izglābj dienu. Tomēr patiesībā, kad dzīve piespēlē trakākās no iespējamām situācijām, neviens īsti nezina, ko iesākt.

Par laimi, jaunzēlandietis Īzaks Besters vienmēr var paļauties uz savu draudzeni, Sāru Glāsi, kura rūpējas par viņa drošību. Pagājušajā nedēļā tieši Sāra bija tā sieviete, kura izglāba viņa dzīvību vienā no šaušalīgākajiem veidiem.

Īzaks mājas ballītē ēda bārbekjū, kad pēkšņi steika gabals iestrēga viņam rīklē un vīrietis sāka smakt. Saprotot, ka situācija ir nopietna, Īzaka draugi izmantoja Heimliha paņēmienu, bet diemžēl tas nelīdzēja un 50 gadus vecais vīrietis zaudēja samaņu.

Ieraugot, ka viņas draugs kļuvis zilgans, vecmāte Sāra zināja, ka atliek tikai viena lieta, ko darīt. Īzaka sirdspuksti jau bija apstājušies, kad Sāra tomēr pieņēma riskantu lēmumu – viņa ietrieca draugam kaklā nazi.

Lai arī izklausās, ka tas varētu padarīt visu tikai sliktāku, patiesībā nelielā incīzija, kas veikta zem ādamābola tika veikta kā piespiedu traheotomija, ķirurģiska procedūra, kas paredzēta, lai ļautu gaisam iekļūt elpceļos. Drosmīgās rīcības rezultātā Īzaka ķermenis atkal saņēma skābekli, kas ļāva izdzīvot pēc smakšanas.

Pēc notikušā pārējie viesi pārslēdzās “izdzīvošanas režīmā” un izmantojot mājās esošo dzemdību komplektu steidzās glābt Īzaka dzīvību. Izmantojot skābekļa balonu viņi elpināja 50 gadu veco vīrieti. Par laimi Īzaks, kurš trīs dienas pavadīja medicīniski izraisītā komā, izdzīvoja.

Ārsti gan brīdināja, ka gadījumā, ja viņam netiktu nodrošināta skābekļa padeve, vīrietis būtu guvis neatgriezeniskus smadzeņu bojājumus un būtu attiekušies strādāt iekšējie orgāni.

Izak Bester

Avots: vt.co

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru