Šādi vecāki paši ”salauž” savus bērnus, bet vēlāk brīnās par viņu uzvedību un izdarībām

Bet ko dēls? Caurām dienām un pat naktīs viņš sēž skaipā un sarunājas ar meiteni. Daudzus šādas jūtas patiešām aizkustinātu, bet kā rīkojās zēna vecāki? Ierobežoja piekļuvi internetam, viedierīces atņēma –jo neesot ko lieki laiku tērēt ar šo “neatbilstošo” meiteni.

Vecāku rīcības dēļ puisis kļuvis agresīvs un ieslīga depresijā. Viņš atsakās sarunāties ar vecākiem, draud viņiem, ka pametīs skolu, atradīs darbu un aizies no mājām.

Savukārt māte sūdzas draudzenēm, ka dēls esot nepateicīgs – vecāki darot visu viņa labā, un viņš to vienkārši nesaprot, bet vēlākpateiks paldies, noteikti pateiks! Bet ko tēvs? Velns viņu zina, ko tēvs! Droši vien norobežojies no notiekošā, lai viņam nerastos problēmas attiecībās ar sievu. Tā daudzi dara.

Un tagad es sēžu un domāju – puisis, visticamāk, neizpildīs savus draudus – viņam tomēr ir tikai 14 gadu. Viņš, protams, izdzīvos, un māte viņu salauzīs un iegalvos, ka šī meitene viņam nav vajadzīga. Tikai psiholoģiskā rēta paliks uz mūžu. Nē, viņš no pārdzīvotā nekļūs stiprāks, drīzāk bezjūtīgāks.

Pilnīgi iespējams, ka sāks lietot alkoholu vai apreibinošas vielas, lai pieklusinātu dvēseles sāpes. Domājams, ka ikviens no mums zina šādus gadījumus – ja tas nav noticis ar viņiem pašiem, tad ar draugiem vai paziņām gan. Kāds mans jaunības draugs “salūza” un no teicamnieka kļuva par alkoholiķi.

Lasi vēl: Kā jūtas bērni, kurus pametis tēvs. Nepārspīlējot var teikt – tā ir trauma mūža garumā!

Tāpēc – dārgie vecāki! Nesabojājiet savu bērnu pirmo mīlestību. Galu galā ne jau jūs neesat iemīlējušies. Nepazemojiet savus bērnus, sakot, ka viņu izvēlētais draugs vai draudzene nav viņa cienīgs.

Ja jūsu bērns ir izdarījis savu izvēli, tad viņš ir tās cienīgs. Šajā gadījumā ir vajadzīgs jūsu atbalsts, nevis muļķīga vecāku greizsirdība, kas var nodarīt lielu ļaunumu un salauzt bērna personību.

Avots:

zen.yandex

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru