Eiropas čempionāta basketbolā duelis, kas līdzinājās NBA spēlei

Tā bija viena no skaistākajām spēlēm Eiropas čempionāta basketbolā vēsturē. Zibenīgs spēles ātrums, fantastisks uzbrukums ar 200 gūtiem punktiem, trīspunktnieku birums un dramatisks mača noslēgums.

Tas viss norisinājās 2017.gada Eiropas čempionāta ceturtdaļfināla spēlē starp Latvijas un Slovēnijas valstsvienībām, kuru sastāvā bija gadsimta talanti Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs.

Šī satriecošā uzbrūkošā basketbola spēle tiks pārraidīta piektdien no plkst. 21.30 TV3 Sport kanālā un video satura platformā Go3. Spēli komentēs Madars Bergmanis un Māris Lindenbaums.

Uzvaru Stambulā ar 103:97 izcīnīja Slovēnijas valstsvienība, kas vēlāk šajā čempionātā pirmo reizi valsts vēsturē ieguva arī zelta medaļas. Ainara Bagatska vadītajai komandai, kas demonstrēja ļoti stabilu sniegumu, pietrūka veiksmes.

Viens no Latvijas izlases neveiksmes iemesliem šajā spēlē bija zaudētā cīņa par atlēkušajām bumbām (28:41). Latvijas komandai pietrūka Anžejs Pasečņiks, kurš traumas dēļ šo čempionātu izlaida.

Abu komandu superzvaigznes ceturtdaļfinālā demonstrēja lielisku sniegumu. Kristaps Porziņģis Latvijas izlasei guva 34 punktus. Slovēnijai 27 punktus samet Luka Dončičs, kurš savāca arī deviņas atlēkušās bumbas. Gorans Dragičs guva 26 punktus.

Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs šobrīd ir komandas biedri NBA klubā Dalasas Mavericks.

2017.gada Eiropas čempionātā basketbolā Latvijas valstsvienība izcīnīja piekto vietu, taču spēles kvalitāte noteikti bija medaļu vērta. Turnīra sākumā komanda zaudēja Serbijai, taču vēlāk pārspēja Krievijas, Lielbritānijas, Krievijas, Turcijas un Melnkalnes izlases.

Latvijas valstsvienība ierindojās vadošajās pozīcijas vairākās statistikas kategorijās. Latvija bija rezultatīvākā komanda, vidēji spēlē gūstot 91,6 punktus, kā arī labākā komanda rezultatīvajās piespēlēs (24,3 piespēles spēlē) un trīspunktu precizitātē (39,9%).

K. Porziņģis kļuva par trešo rezultatīvāko turnīra spēlētāju. Viņš vidēji spēlē guva 23,6 punktus. Jānis Timma iemeta 14,3 punktus un savāca 5,4 atlēkušās bumbas, iedeva četras rezultatīvas piespēles un no distances raidīja metienus ar 53,8% precizitāti. Dāvis Bertāns vidēji spēlē guva 14 punktus un trīspunktniekus meta ar 44,7% precizitāti. Jānis Strēlnieks izdalīja 6,6 rezultatīvas piespēles un šajā statistikas kategorijā dalīja 3.-4. vietu.

TV3 Sport pirmdienās turpinās rubriku Dienas tēma. Tas nozīmē, ka 27.aprīlis tiks veltīts labākajām KHL spēlēm. Otrdiena un trešdiena tiks veltīta futbola mačiem. Ceturtdiena un piektdiena tiks atvēlēta labākajām basketbola spēlēm (Eirolīga, NBA, FIBA), bet nedēļas nogalē skatītāji tiks aicināti vērot leģendārākās finālspēles.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru