Sabojās gan jūsu ceptās bulciņas un cepumiņus: kādu lielu kļūdu pieļauj gandrīz visas saimnieces?

Foto – Pexels

Mājās gatavojot ēdienu, saimnieces bieži izvēlas izmantot vienu labi zināmu produktu, kas ir piemērots cepšanai. Tas ir pieejams gan šķidrā, gan sausā veidā. Runa ir par tādu populāru produktu kā raugs.

Kādas ir rauga priekšrocības?

Raugs ir vērtīgs olbaltumvielu, vitamīnu un dažādu aminoskābju avots. Tas satur arī šķiedrvielas, nesatur cukuru. Tāpat raugs palīdz attīrīt organismu no toksīniem, palīdz izskatīties labāk matiem un nagiem.

Kas kaitīgs raugā?

Patiesībā nekas daudz, tomēr to nav ieteicams lietot uzturā tad, ja ir individuāla nepanesība pret raugu vai kādas alerģiskas izpausmes.

Lasi vēl: Pārtikas kodes pašas aizbēgs no putraimu burkām: pieredzējušu saimnieču noslēpums

Kā pareizi izmantot raugu kulinārijā?

Gatavojot mīklu, reti kura saimniece aizdomājas par to, ka ir ļoti būtiski pareizi lietot raugu. Un izrādās, ka ne vienmēr ir lietderīgi to izmantot vispār! Vislabāk ir izmantot mīklā “dzīvo” raugu, nevis sauso. Patiesībā sausais raugs ir paredzēts sliņķiem un tam vispār nebūtu jāatrodas labas saimnieces virtuvē.

Ja runa ir par konditorejas izstrādājumiem, cepšana ar sauso raugu pat ir kaitīga, un to nevajadzētu noteikti nevajadzētu izmantot uzturā. Tāpat arī sausais raugs mīklā sabojā gan izstrādājuma garšu, gan ēdot šādas bulciņas vai cepumiņus, ātri vien tiksiet pie liekajiem kilogramiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru