Pārtikas kodes pašas aizbēgs no putraimu burkām: pieredzējušu saimnieču noslēpums

Foto – Pexels

Šķiet, ka problēma, ka putraimos ieperinājušās pārtikas kodes, ir viena no visbiežāk sastopamajām likstām jebkuras saimnieces virtuvē. Un tomēr – zinošas saimnieces zina lieliskus veidus, kā ar to cīnīties!

1. Neglabā maisiņos!

Pirmais un galvenais, kas jāatceras – neglabāt ne putraimus, ne miltus, ne cukuru polietilēna maisiņos. Tur kukaiņiem patīk! Tur ir silts un arī diezgan mitrs. Tas pats attiecas uz plastmasas kārbiņām.

2. Kādi trauki ir piemēroti?

Vispiemērotākie trauki putraimu, miltu, cukura uzglabāšanai ir stikla trauki, kuriem ir labi pieguloši vāki. Piemēroti ir arī keramikas un metāla izstrādājuma trauki. Jāatceras arī, ka putraimus vēlams glabāt sausā un tumšā vietā.

Lasi vēl: Ir atklāta slepenā sastāvdaļa: tā padarīs jūsu auksto gaļu caurspīdīgu un gardu

3. Ja tomēr kodes ir klāt? Kā tās aizbiedēt?

Vecmāmiņas zināja stāstīt un arī pārbaudīja to praksē – pārtikas kodēm nepatīk ķiploki, čili pipari un lauru lapas. Skapī, kurā tiek uzglabāti putraimi un graudi, tāpat var ievietot auduma maisiņus, kuros atrodas vērmeles, lavandas, krustnagliņas vai piparmētras – arī šie aromāti kukaiņiem nepavisam neiet pie sirds.

4. Kā tīrīt plauktus?

Lai izvairītos no pārtikas kožu invāzijas un to kāpuriem, plaukti, kuros tiek glabāti produkti, regulāri jānotīra ar etiķi!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru