Pēc divu stundu brauciena autokrēsliņā, mana meita vairs neelpoja. Vēlos, lai šo zina visi vecāki!

Vecāki nekavējoties devās uz Slim**cu. Lai gan līdz Slim**cai bija tikai piecu minūšu brauciens, Kristija atzinās, ka sajūta bija, ka viņi braucot veselu mūžību. Viņa bija pārliecināta, ka zaudēs savu jaunāko meitiņu.

Par laimi, ārstiem izdevās dabūt atpakaļ uz pekām mazo Hārperi, kurai bija sākusies lēkme.

Ārsti pastāstīja vecākiem, ka izrādās mazus bērnus nedrīkst atstāt bērnu autokrēsliņā ilgāk par stundu, jo tas novedot pie skābekļa deficīta. Īpaši tas attiecas uz bērniem, kuriem jau ikdienā ir kardio un elpošanas problēmas. Par šo jautājumu arī raksta portāls parents.com (spied ŠEIT, lai lasītu)

Speciālisti iesaka konsultēties ar fiziologiem un bērnu dakteriem, ja bērnam jau mēdz būt elpošanas problēmas, bet paredzēts garš pārbrauciens ar auto.

Kirstija un Kristofers no sākuma bija ļoti šokēti. Viņi pat iedomāties nevarēja, ka tik īss laika sprīdis, kas pavadīts bērnu autokrēsliņā, varēja nodarīt tādu kaitējumu nabaga bērniņam.

 

Kristija stāsta:

“Kad man ārsts pateica, ka problēma esot autokrēsliņā, es nevarēju noticēt viņa sacītajam. Es nodomāju, ka tas nav iespējams! Nevarēju saprast, kādēļ mums nekad nekur agrāk par to neviens nebija stāstījis vai brīdinājis.

Mēs zinājām vien to, ka bērnu nedrīkst atstāt autokrēsliņā pa nakti, jo tas var kropļot bērna mugurkaulu, bet kas tāds mums bija pirmā dzirdēšana.

Kad mana vecākā meita bija maziņa, mēs ar viņu braucām pie radiniekiem uz Kornvolu, kas ir četru stundu brauciena attālumā no mūsu mājām, un ar viņu viss bija kārtībā!

Tagad mēs ar Kristoferu vēlamies pastāstīt par šo pilnīgi visiem vecākiem – lai viņi zina, kādas briesmas sagādā autokrēsli bērniem. Tikai divas stundas autokrēsliņā, un mēs viņu varējām zaudēt uz mūžu! Tas ir tik briesmīgi!

Aicinu visus vecākus sekot līdzi savām mazajām atvasītēm un nesēdināt viņas autokrēsliņos, ja nav tāda vajadzība. Ticiet mums – tas nav tā vērts! Mums tādas briesmas nācās piedzīvot…

Sekojiet līdzi sava bērniņa uzvedībai un Vese***ai. Ja šķiet, ka kaut kas nav kārtībā, nekavējoties vediet bērnu uz Slim**cu.”

2016. gadā labdarības organizācija “Lullabu Trust” ar kustību stimulatora palīdzību veica pētījumu, lai noskaidrotu, ko bērnam nodara ilga atrašanās autokrēsliņā.

Pētījumu laikā tika secināts:

“Kustību simulācija izraisa krasu skābekļa trūkumu.”

Zinātnieki apstiprina: autokrēsla izmantošanas laikā bērna asinīs krasi samazinās skābekļa daudzums. Tādēļ Kristijai ir taisnība, aicinot vecākus tos izmantot pēc iespējas retāk.

Par šo jāzina ikvienam, kam ir mazi bērniņi! Īpaši tiem vecākiem, kuru bērniņiem jau ir elpošanas un kardio traucējumi.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru