Pārvērt vecu virtuves dēlīti par teju jaunu mantu, kurš kalpos gadiem. Viss noslēpums ir eļļā

Plastmasas griešanas dēlīši piesaista ar savu lētumu un vieglumu, taču, kā rāda prakse, tie bojā nažus un uzkrāj baktērijas. Koka dēlīšiem šie trūkumi nepiemīt, jo koks ir daudz izturīgāks un tam dabiski piemīt antibakteriālas īpašības.

Pareizi kopjot, šāds dēlītis var pārdzīvot desmitiem plastmasas līdzinieku, taču šeit nevajadzētu aprobežoties ar standarta mazgāšanu un žāvēšanu. Šāda procedūra kā koka dēlīša periodiska apstrāde ar eļļu var daudzkārt pagarināt tā kalpošanas laiku. Turpmāk mēs jums pastāstīsim par visām šī procesa niansēm.

Kāpēc tas tiek darīts

Neskatoties uz koka lielo izturību un elastību, tas ir dzīvs materiāls ar ļoti porainu struktūru. Atkārtoti pakļaujot koksni ūdens, karstuma un, protams, asa metāla iedarbībai, tās virsmā pakāpeniski veidojas arvien dziļākas plaisas. Šajās rievās nosēžas arī mitrums un baktērijas no produktiem, izraisot vēl lielāku materiāla bojāšanos.

Lasi vēl: Kāds jums ir raksturs? Pārbaudiet savu darba vietu

Eļļa rada aizsargplēvi uz dēļa virsmas, novēršot nevēlamu baktēriju iekļūšanu un kopumā uzlabojot izstrādājuma izskatu. Starp citu, ja papildus dēlīšiem virtuvē ir arī citi koka instrumenti, kas kaut kādā veidā saskaras ar pārtiku, arī tie jāapstrādā ar eļļu.

Kāpēc eļļa

Ķīmijas rūpniecība, protams, mums ir piedāvājusi daudz alternatīvu koksnes apstrādei, kas padara to praktiski neaizsargātu pret laika ietekmi. Cita lieta, ka gandrīz visas no tām uz cilvēku iedarbosies pretēji, tikai nejauši nokļūstot organismā ar pārtiku.

Tāpēc dabīgā eļļa ir bijusi un joprojām ir vislētākais, efektīvākais un drošākais līdzeklis koka dēlīšu apstrādei.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru