“Nāves trīsstūris” uz sejas: kādēļ to nekādā gadījumā nedrīkst aiztikt ar rokām

Furunkuļi
To rašanās iemesls saistīts ar tauku dziedzeru aizsērēšanos, kas ar laiku iekaist. Zem ādas uzkrājušies netīrumi un baktērijas neiet laukā no zemādas. Var droši teikt, ka furnukuļi ir visbīstamākā dermatoloģiskā problēma, ar kuru var saskarties ikviens no mums. Furunkuļu atvēršana pašu spēkiem ir kategoriski aizliegta – labāk pēc palīdzības vērsties pie ārsta. Ļoti bieži šādos gadījumos tiek izmantotas kompreses uz nakti un ihtiola ziede. Šai ziedei piemīt spējas izvilkt strutas no zemādas, bet pēc šādas procedūras veikšanas būs nepieciešams attīrīt un apstrādāt šīs ādas zonas ar spirtu.

Melnie punktiņi jeb pinnes
Medicīnā melnie punktiņi jeb pinnes tiek saukti par komedoniem. Melnā pinne ir matu folikulas paplašinātā atvere, pildīta ar tauku sekrētu un raga zvīņām tumši brūnā vai melnā krāsā, kas no malas redzama melna punkta veidā. Problēma ir tāda, ka piņņu izspiešanas gadījumā visi netīrumi nevis iznāk uz āru, bet daļa no tiem iekļūst asinīs. Lai attīrītu seju no komedoniem, parasti cilvēki dodas uz skaistumkopšanas saloniem sejas ādas attīrīšanai vai arī izmanto speciālās sejas maskas. Populāro melno masku pret pinnēm var pagatavot arī mājās pats, izmantojot ūdeni, želatīnu un aktivēto ogli. Procedūras veikšana ir pavisam vienkārša – pirms tam nepieciešams ādu attīrīt un panākt, ka atveras poras, bet pēc tam ir jāattīra seja ar līdzekli, kas panāks poru sašaurināšanos.

Degunā esošie matiņi
Nav nekā slikta, ka cilvēkam degunā ir matiņi. Lai gan tie reizēm neizskatās estētiski pievilcīgi, tie pilda caur degunu ieelpotā gaisa attīrīšanas funkciju, strādājot kā gaisa filtri. Ārsti neiesaka deguna matiņus izraut vai nogriezt, jo tas var izraisīt saslimšanu. Izmantojiet speciālus trimmerus degunam, kas palīdzēs mazliet samazināt matiņu garumu, turklāt darīs to saudzīgā veidā.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru