Maz cukura, bet tik garšīgas! Izcila ķirbju smalkmaizīšu recepte

Foto – Pexels

Ļoti garšīgas un sātīgas ķirbja smalkmaizītes, kurās ir maz cukura. Tāpēc tās var ēst arī maizes vietā, kā arī – izmantot dažādām burgeru receptēm, gatavot no tām sviestmaizes un citas gardas lietas.

Šo maizīšu krāsa ir ļoti izteiksmīga, un tā ir atkarīga no izmantotā ķirbja konsistences un ražas. Starp citu, to mīkla ir bez olām!

Sastāvdaļas:

Piens – 150 grami
Sausais raugs – 5 grami
Cukurs – 40 grami
Sāls – pustējkarote
Sviests – 50 grami
Ķirbja biezenis – 150 grami
Kviešu milti – 400 grami
Olas dzeltenums – 1 gab.
Piens – 2 ēdamkarotes
Čia, magoņu vai sezama sēkliņas – pēc izvēles

Svarīgas piezīmes par sastāvdaļām!

Ķirbju biezenis. Lai to pagatavotu, vārītu ķirbi jāsasmalcina ar blenderi. To var izdarīt trīs veidos: ķirbi cept, to vārīt vai gatavot mikroviļņu krāsnī. Pēc tam, kad tas mīksts – sasmalcina ar blenderi.

Sviests. Šajā receptē var izmantot sviestu ar tauku saturu 72% vai vairāk.

Pagatavošana:

1. Uz lēnas uguns vai mikroviļņu krāsnī nedaudz uzkarsē pienu. Šķidruma temperatūra nedrīkst pārsniegt 45 grādus, jo karstākā vidē raugs iet bojā. Pēc tam sauso raugu lien pienā un ļauj tam uz 3-4 minūtēm nostāvēties, nemaisot (!!!). Tādējādi raugs “samitrinās” pakāpeniski. Maisīt drīkst tikai tad, kad raugs ir pilnībā izšķīdis. pēc tam pievieno sāli, cukuru, iepriekš sagatavoto ķirbju biezeni un sviestu (tas nedrīkst būs sasalis). Visu kārtīgi samaisa.

2. Pēc tam pievieno apmēram 80% no receptē norādīto miltu daudzuma un sāk mīcīt mīklu. Nepieciešamības gadījumā (ja ir sajūta, ka par šķidru), var pievienot atlikušos miltus. Mīklai jābūt mīkstai un viendabīgai. Jāatceras, ka mīkla jāmīca kārtīgi – apmēram 10 minūtes.

3. Pēc tam samīcīto mīklu pārklāj ar dvielīti un ļauj tai uzbriest. Ja visu esat darījuši pareizi, mīkla dubultos savu tilpumu. Atkarībā no telpas temperatūras, šis process aizņems apmēram 1 līdz 2 stundas.

4. Pēc tam, kad mīkla uzbriedusi, uz virtuves virsmas izberiet nedaudz miltus. Lieciet virsū mīklu un sadaliet to 8 vienādos gabaliņos. No katra gabaliņa formējiet apaļas formas bulciņas.

5. Pēc tam bumbiņas liek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.

6. Kad noformētās bulciņas saliktas uz pannas, tās pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj vēl uz 30 minūtēm, lai tās nogatavojas. Šajā laikā tām vajadzētu ievērojami palielināties. Jāraugās, lai virtuvē ir pietiekoši silts. Ja tomēr telpā ir vēss, šis process var aizņemt ilgāku laiku.

7. Kad maizītes ir nogatavojušās, apsmērējiet tās ar olas dzeltenumu un pēc vēlēšanās pārkaisiet ar sēkliņām (čia, magoņu vai citām).

8. Lieciet maizītes cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem un cepiet 20 līdz 25 minūtes. Kad maizītes ir zeltaini brūnas, tās ir gatavas – izņemiet pannu, bet ļaujiet tām atdzist turpat uz karstās pannas.

Labu apetīti!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru