Ļoti svarīgas ziņas visiem šoferīšiem! Stājas spēkā jauni grozījumi OCTA regulējumā!

No pirmā maija ir stājušies spēkā grozījumi Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas (OCTA) likumā. Līdz ar to, tiks novērstas praksē konstatētās nepilnības, kā arī tiks ieviesti dažādi uzlabojumi, kas būs cietušo personu, kā arī apdrošināšanas ņēmēju interesē.

“Likums papildināts ar nosacījumu, ka OCTA līgums stājas spēkā ne vēlāk kā trīs mēnešu laikā pēc apdrošināšanas līguma noslēgšanas.”

Lasi vēl : Divi vīrieši laimē 4 miljonus lielu laimestu, taču loterijas pārstāvji uzzināja, ko ļoti dīvainu…

Tādējādi, tas pilnībā ļaus samazināt tādu gadījumu skaitu, kad OCTA līgumi stājās spēkā tikai pēc apdrošināšanas sabiedrības darbības apturēšanas. Tādējādi, līdz šim vispār nebija noteikts, cik tad ilgā laikā pēc līguma slēgšanas, tam būtu jāstājas spēkā.

Līdz ar to, transportlīdzekļa īpašniekam, kurš savu automašīnu būs nodevis pārdošanai, apdrošināšanas līgums automātiski zaudēs līguma spēku un konkrētais cilvēks varēs saņemt atpakaļ savu neizmantoto apdrošināšanas prēmijas daļu, kas savā ziņā ir liels pluss!

Tāpat tikusi noteikta arī virkne ar citiem jauninājumiem. Viens no tiem ir ka, OCTA līgumu pirms termiņa varēs izbeigt tad, ja apdrošinātajam būs anulēta licence, vai uzsākta tā pašlikvidācija un pēdejā variantā – ja transportlīdzeklim tiks mainīts identifikācijas numurs.

Avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru