Lielisks ceļvedis par sodas izmantošanu dārzā

Tirgū ir pieejami daudzi mēslošanas un kaitēkļu apkarošanas līdzekļi, bet, ja nav laika vai vēlēšanās tos izprast, varat ķerties pie pazīstamiem līdzekļiem, kas ir ne mazāk efektīvi.

Soda ir dabisks antiseptisks līdzeklis, tāpēc to plaši izmanto mājas apstākļos. Ļoti noderīga var būt arī soda dārzeņu dārzam. Ar šķīdumu, kura pamatā ir soda, jūs varat aizdzīt kaitinošos gliemežus, kukaiņus un citus dārza kaitēkļus.

Šodien mēs jums pastāstīsim, kur un kā jūs varat izmantot dabiskus līdzekļus, lai iegūtu labu ražu.

Sodu var izmantot visu kultūraugu apstrādei, nekaitējot cilvēka labsajūtai un videi. Sodas šķīdums noņem pulverveida aplikumu no gurķu, kabaču, ķirbju lapām. Lai atbrīvotos no vīnogu puves, ik pēc 14 dienām apsmidzina ar sodas šķīdumu.

Pēc tomātu stādīšanas nav lieki apsmidzināt stādus ar ūdeni un sodu, lai novērstu fitoftorozi. Dārzkopji apgalvo, ka fitoftorozes novēršana ar sodu ir efektīvāka nekā cīņa ar radušos problēmu.

Lasi vēl: Audzēti ar mīlestību, bet izrādās rūgti: 3 iemesli, kāpēc gurķi nav gardi

Ja gurķu lapas sāk dzeltēt, reizi nedēļā tās pie saknēm jālaista ar vāju sodas šķīdumu. Uz 10 litriem ūdens pietiek ar 1 ēdamkaroti sodas, lai novērstu dzeltēšanu.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 73%

0%

Lai atbrīvotos no kāpuriem uz kokiem, nepieciešams atšķaidīt 5 ēdamkarotes sodas spainī ar ūdeni un no smidzinātāja apsmidzināt koka vainagu. Procedūra jāatkārto pēc 3 dienām, lai nostiprinātu efektu.

Arī kāpostu kāpuriem un gliemežiem nepatīk soda, tāpēc kāpostu lapas var saberzt pulverī ar sausu sodu vai izkaisīt vietās, kur uzkrājas gliemežvāki, kā arī pa dobes perimetru. Arī laputis un skudras ātri atstāj dobes, kurās ir izkaisīta soda.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru