Labklājības ministre paziņo, cik nepieciešams, lai izdzīvotu Latvijā! Summas smieklīgas!

Latvijas Labklājības ministrija veiks pētījumu, lai secinātu, cik daudz cilvēkam vajag naudu, lai varētu izdzīvot. Pats dīvainākais ir tas, ka pēc šī pētījuma rezultātiem, kas visticamāk būs zināmi tikai tuvāko divu gadu laikā, netiks noteikts, cik lielu pensiju saņemt. Nemaz nerunājot par faktu, ka šim pētījumam nebūs nekāda ietekme likumdošanā. Pētījuma mērķis ir tikai uzzināt, cik cilvēkiem vajadzētu mēnesim naudas.

Labklājības ministre Raimonda Petraviča nākusi klajā ar informāciju, ka no nākošā gada tiek iecerēts palielināt minimālās samaksas pensionāriem, un arī sociālos pabalstus, kas mainīs uzskaites bāzi no 64 uz 99 eiro.

Vēl ar ministri tika apspriests visai skarbs jautājums par bērniem, kas neatrodas ģimenēs, kāda būtu iespēja visiem šiem bērniem atrast audžu vecākus, un pēc tam likvidēt visas iestādes, kurās šie bērni bijuši.  Pēc ministres esošās informācijas, bērnu namos un tiem līdzīgās iestādēs šobrīd dzīvo 794 bērni. Ideja par šo iestāžu aizvēršanu cietīs sakāvi, jo tiek pieļauts, ka lielākā daļa bērnu ar smagiem un ļoti smagiem Vese***as apgrūtinājumiem, savu audžu ģimeni neatradīs. Cilvēki baidās no tik lielām saistībām visa mūža garumā.

Petraviča gan solījusi, ka viņas pārvaldītā ministrija darīs visu iespējamo, kas ir viņu spēkos, lai šiem bērniem atrastu mīlošas un gādīgas ģimenes. Viņa arī solās darīt visu, lai palīdzētu šiem bērniem atveseļoties.

Nekur gan nav redzama informācija, cik daudz šis pētījums izmaksās, un kas segs šos izdevumus.

Lasi vēl : Ralfs Eilands veltījis skarbu ziņu bērnam un viņu vecākiem, vai nav par traku?

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru