“Kaut ūdeni un 4 riekstus!” – mūziķis Lauris Reiniks sašutis par situāciju, kādu nesen piedzīvojis

Foto – ekrānuzņēmums

Populārais pašmāju dziedātājs un TV šovu vadītājs Lauris Reiniks sociālajā vietnē “X” paudis savu viedokli par kādu situāciju, kuru nesen piedzīvojis. Viņš neslēpj savu vilšanos par notikušo.

“Mīļie @airBaltic, vismaz jūsu garākajā reisā (7 h) Dubaja – Rīga (man tas iekrita kā savienojošais) iedodiet saviem pasažieriem kaut ko, par ko nav jāmaksā. Kaut ūdeni un 4 riekstus. Krēslu ekrānus ar TV izklaidi laikam būtu par daudz prasīt. Bet tuneli Rīgā tak var pieripināt,” – Lauris raksta pie fotogrāfijas, ko publicējis vietnē “X”.

Vēlāk viņš savu ierakstu papildinājis ar komentāru: “P.S. Bet man bija liels prieks uzzināt, ka @airBaltic tāds tiešais reiss tagad ir. Vienīgi gribētos, ka serviss ir tāds kā pienāktos šim galamērķim (nav jau nekāda Musosranska) un īpaši, ja tas ir sadarbībā ar lielām pasaules aviolīnijām kā tas bija mūsu gadījumā.”

Citi cilvēki komentāros raksta:

“Salīdzinājumā ar Turkish Airlines vēl nedaudz jāizaug!!! Starlink nav aiz kalniem, nedaudz pacietību , lidmašīnas ir ļoti labas , servisu gan var uzlabot visos līmeņos!”

“Un kamdēļ par pāris eiro nevarējāt nopirkt kādu dzērienu vai sīku ēdienu? Kur problēma?”

Lasi vēl: “Lai mammas un tēti Latvijā arī biežāk aizdomājas!” dziedātājs Lauris Reiniks aizskar vecākiem nepatīkamu tēmu

“Nacionālajam kaunam @airBaltic vajadzētu vispār aizliegt ilgākus lidojumus par 3,5 stundām. Pirms 2 mēnešiem šai pat reisā pēc 4 stundām ūdens beidzās gan veikalā, gan tualetē. Apkalpē neviens nerunāja latviski. Biļete par 600€.”

“Amerikā pat lētākajos reisos dod ūdeni par brīvu… Lufthansa iedod mazu šokolādīti… mazas lietas, bet uzreiz ieliekt citā līmenī pret @airBaltic…”

“Atkal tā tipiskā letiņu čīkstēšana. Tāpēc mēs nekur tālu neesam tikuši – vienmēr čīkstam, lai kāds kaut ko uzsauc – vai nu Valsts vai airBaltic. Varbūt jābūt pastāvīgākiem par sevi. Lauri, ja vari atļauties uz Dubaju lidot, vajadzētu varēt arī pusdienas spēt nopirkt sev pats.”

Foto – ekrānuzņēmums

“Latvietis: ekrānu, ēdienu, trapu… Arī latvietis: valsts aviokompānija, man par dārgu, lidošu ar ryanair.”

“Te nesen reisā Dubaija – Rīga vienīgais, ko varēja nopirkt paēst, bija pringļu čipsi un vēl kaut kas no snekiem. Viss. 7 stundu lidojums…”

“Tev vismaz bija AB lidmašīna, nevis kaut kādas nesaprotamas izcelsmes aparāts, kurš nolaižoties likās, ka sadalīsies detaļās labprātīgi pats.”

“Lidoju arī uz Dubaiju, tas bija savienojošais reiss ar Emirates Airlines, Rīgas lidostā nepirku ūdeni ne ēdienu, jo biju pārliecināts ka @airBaltic to dos. Bet nekā. Savukārt lidojums, tikpat ilgs, no Dubaijas uz Džakartu, viss bez maksas, ēdiens, alkohols, cik tik spēj turēt.”

“Pēc maznodrošināto pabalsta Jums vajag griezties savā pašvaldībā…”

“Cienījamie pasažieri, lidojums 7h, kuru laikā nenodrošinām ne ar ūdeni, ne uzkodām. Un tualetes ir par maksu. Lai veiksmīgs lidojums!”

“Normāli cilvēki uz Dubaju lido ar praivetdžetiem. Varēji maisiņā kotletes paņemt līdzi.”

“Es labāk gribu lētāku biļeti nekā bezmaksas ūdeni un 4 riekstus.”

“Lidojot no Dubaijas ar šo reisu, bija beidziet pat pērkamais ūdens. Ūdens!! Parastais! Varēja piedāvāt tikai saldinātos dzērienus 🙁 piekrītu – apkalpošana ir jāuzlabo. Tās bija mokošas 7h.”

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru