Kā rīkoties, ja vijolīšu lapas sāk dzeltēt

Vijolīšu dzeltēšana augsnes noplicināšanas dēļ

Visbiežāk dzeltenas vijolīšu lapas vērojamas apakšējā daļā. Ja vijolīte ilgstoši netiek pārstādīta, tai sāk trūkt barības vielu, un pirmās reaģē un iznīkst apakšējās lapas.

Situāciju labot palīdzēs vijolītes pārstādīšana. Tā paša iemesla dēļ nekad nedrīkst ņemt spraudeņus vijolīšu pavairošanai no apakšējām daļām. Pārstādīšana palīdzēs, ja augsnē būs pietiekami daudz kālija un slāpekļa.

Svarīgi iesācējiem puķu audzētājiem! Nesagatavojiet augsni paši, labāk iegādājieties speciālu augsni vijolītēm.

Bieži sastopams auga nokalšanas iemesls – augsne podā ir zaudējusi skābumu, un sārmainā vidē barības vielas nešķīst. Situāciju var labot, nomainot augsni. Ja to nav iespējams izdarīt ātri, vijolīti var sākt laistīt ar nedaudz skābu ūdeni (daži citronskābes graudiņi vai daži pilieni etiķa uz glāzi ūdens). Šāda augsnes paskābināšana vienmēr ir ātra palīdzība gadījumā, ko darīt, kad vijolīšu lapas kļūst dzeltenas.

Ārējie faktori, kas ietekmē vijolīšu lapas

Pārmērīgs apgaismojums saules un mākslīgās gaismas dēļ. Spilgta gaisma jebkurā izpausmē ir kaitīga šim istabas augam. Iegādājieties speciālu plēvi uz loga, lai pasargātu ziedu no saules gaismas. Ņemiet vērā, ka visizturīgākās ir vijolītes ar tumšām lapām.

Lapu plātnes ziemas periodā saskaras ar aukstu stiklu. Pārliecinieties, ka podiņš nestāv uz aukstas palodzes virsmas.

25 °C temperatūrā sākas neatgriezeniski procesi ar auga stublājiem. Vasarā noteikti pārvietojiet puķi no dienvidu uz ziemeļu palodzes.

Atrodas caurvēja vietā vai aukstā stūrī. Gan augsta, gan zema temperatūra ir postoša augam.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 63%

0%

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru