Kā atjaunot emaljētus traukus 3 minūtēs: katli spīdēs kā jauni

Kā iztīrīt katlus no dzeltenā kaļķakmens, minerālu nogulsnēm un sodrējiem.

Droši vien daudziem no mums mājās ir emaljēti trauki. Kādi skaisti un mirdzoši podi, kad tie vēl ir jauni. Un cik grūti var būt saglabāt to perfektu izskatu. Tā kā emalja ir tik kaprīza, tā nekavējoties tiek bojāta, ja to nepareizi mazgā vai saskrāpē ar metāla sūkli. Bet ikviens vēlas, lai viņu iecienītākie trauki pēc iespējas ilgāk paliktu jauni. Un tas ir diezgan reāli.

Mēs jums pastāstīsim, kā atjaunot emaljēto trauku perfektu izskatu, izmantojot vienkāršas un drošas metodes, kas nebojā plāno emaljas slāni.

Kā ātri un droši atjaunot vecus emaljētus traukus

Soda. Apkaisiet ar šo līdzekli trauka virsmu. Pēc tam samitriniet sūkli siltā ūdenī un maigi noslaukiet vietas, kas apstrādātas ar sodu. Pēc virsmas notīrīšanas pannu vai katlu labi noskalojiet ar tīru siltu ūdeni. Pēc šādas procedūras jūsu traukiem atgriezīsies iepriekšējais spīdums un tīrība.

Etiķis. Pagatavojiet katla tīrīšanas šķīdumu. Samaisiet etiķi un ūdeni vienādās proporcijās, atstājiet katlā darboties uz dažām stundām. Pēc tam maigi noslaukiet virsmu ar sūkli un noskalojiet ar trauku mazgāšanas līdzekli. Šī metode būs ļoti efektīva novecojušu netīrumu, brūnu vai dzeltenu traipu, minerālu nogulšņu un kvēpu noņemšanai. Panna spīdēs kā tikko no veikala, un emalja paliks neskarta.

Citrons un sāls. Lai pagatavotu tīrīšanas līdzekli, pārgrieziet citronu uz pusēm. Apkaisiet pannas netīrumus ar sāli un viegli berzējiet citronu, lai sāls iesūktos netīrumos. Citrons darbosies kā skrāpis, maigi notīrot kvēpus, vecus netīrumus un aplikumu.

Ūdeņraža peroksīds. Uzlejiet peroksīdu uz vietām, kuras nepieciešams tīrīt, un atstājiet to iedarboties uz 3 minūtēm. Pēc tam noslaukiet pannu ar sūkli un rūpīgi nomazgājiet ar siltu ūdeni.

Lasi vēl: Kā rīkoties, ja vijolīšu lapas sāk dzeltēt

Sinepes. Šādā veidā jūs varat noņemt visus netīrumus, nebojājot emalju. Ņemiet 3 ēdamkarotes sinepju un 2 ēdamkarotes ūdens, pagatavojiet pastai līdzīgu maisījumu un uz stundu uzklājiet līdzekli uz netīrajām vietām. Kad sinepju pasta ir nostrādājusi, noslaukiet apstrādātās vietas ar sūkli un rūpīgi noskalojiet ar ūdeni.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 63%

0%

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru