Jūsu mīlestības valoda atklās, kā jums trūka bērnībā

Mūsu attiecības bērnībā ietekmē mūsu mīlestības komunikāciju.

Saskaņā ar Mīlestības valodas teoriju, ko 1992. gadā izstrādāja mācītājs un speciālists Garijs Čepmens, katrs cilvēks mīlestību dod un saņem atšķirīgi. Daudz kas ir atkarīgs no tā, kāda bija mīlestības valoda ģimenē un kā vecāki izrādīja savu uzmanību un jūtas. Kā pieaugušais jūs varat precīzi noteikt, kā tieši jums trūka bērnībā.

Saskaņā ar Garija Čepmena teikto ir piecas mīlestības valodas: apliecinājuma vārdi, patīkami mirkļi, dāvanas, sniegtie labvēlības pakalpojumi, fizisks pieskāriens. Šī mīlestības valoda izpaužas romantiskās, draudzības vai ģimenes attiecībās.

“Ja vēlamies efektīvi komunicēt ar citu kultūru cilvēkiem, mums ir jāmācās viņu valoda. Tas pats attiecas arī uz mīlestības jomu. Jūsu sentimentālās mīlestības valoda un jūsu partnera valoda var atšķirties tāpat kā ķīniešu valoda no franču valodas,” viņš apliecina savā grāmatā “Piecas mīlestības valodas”.

Lasi vēl: Kā atbrīvoties no laputīm uz rozēm: labākie līdzekļi, kas nemaksā dārgi

Saskaņā ar Garija Čepmena teikto, zinot savu un partnera mīlestības valodu, jūsu attiecības uzlabosies. Saskaņā ar šo teoriju partneri tādējādi varētu labāk reaģēt uz viens otra vajadzībām un saskatīt, ka viņu vajadzības tiek vairāk apmierinātas. Tomēr, pēc viņa domām, tās pašas mīlestības valodas lietošana, kuru lieto jūsu partneris, būtu efektīvs veids, kā nodrošināt apmierinātību pārī.

Par to, ko tava mīlestības valoda liecina par tavu bērnību, lasi nākamjā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru