JUMS TAS IR JĀREDZ! Kā patiesībā gatavo cīsiņus un desas mums neredzot – vienkārši vēmiens nāk!

Cīsiņi – pati populārākā gaļas uzkoda mūsu valstī. Viņus ēd gandrīz visi – vārītus, ceptus kopā ar makaroniem vai kartupeļiem. Garšīgi! Bet vai zini, kas notiek aizkadrā?

Žurnālists bija nolēmis papētīt tuvāk šo nozari un nolēma pieteikties par darbinieku kādā no iestādēm. Viņš bija šokā ko tur ieraudzīja!

Darbinieki brīvi un nepiespiesti strādā katru dienu un var redzēt, ka savu darbu prot. Jāstrādā ir cehā, kur augstākie grādi ir tikai +8C, maiņas ir ik pa 12 stundām, tajās ir jāizgatavo 12 tonnas cīsiņu (darbinieki nedrīkst aiziet, kamēr plāns nav izpildīts). Ielūkosimies mazliet dziļāk!

Lai iekārtotos darbā ir obligāti jāiziet medicīniskā pārbaude neilgā laika periodā, taču nākamajā dienā atskan zvans. ”Nu kaut kad aiziesiet ja varēsiet pie ārsta, bet tagad pie darba!”.

Darbs sākās jau nākošajā dienā. Speciālo apģērbu uzdalīja, taču vienīgi cimdi nebija šeit iekļauti. Iemesls ir vienkāršs: bez cimdiem varot daudz ātrāk strādāt un ekonomēt naudu uz tā. Uz produktiem ko strādnieki dienā pārcilā var nonākt dažādas baktērijas, bet tur nevienu tas neuztrauc.

Rokas dienas garumā var nomazgāt mucā, kura atrodas ceha vidū ar karstu ūdeni. Tajā arī mazgā dažādas lupatas un zarnas. Jā, jā tādā ir jāmazgā rokas darbiniekiem!

Neskatoties uz to, ka kombināts ražo vairāku veidu cīsiņus, taču visi cīsiņu veidi ir no vienas maltās gaļas, kurai vienkārši ir pievienota ķīmija krāsai.

Maltai gaļai izmanto dažādus atgriezumus, gan no vistas gaļas, gan no cūkgaļas, no speķa, kauliem un dažādām ķīmijām. Ūdeni lej taisni no krāna. Fotogrāfijā augšpusē var redzēt kā izskatās maltā gaļa bez krāsvielām.

Ir briesmīgi apzināties, ka šādu draņķību mēs sev liekam mutē katru dienu. Lūk, kā cilvēki strādā mums neredzot! Pastāsti šo draugiem!

 

Avots: mirkasoty.life

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru