Jauna forma un iecienīta garša: Medus rulete

Pagatavošanas metode:

Sodu sajauc ar krējumu.

Pannā vai katliņā ar biezu dibenu ielej medu, pievieno sviestu, cukuru un uz lēnas uguns uzkarsē. Masai jākļūst viendabīgai. Tad, maisot ar putojamo slotiņu pakāpeniski ielej skāba krējuma maisījumu, atdzesē līdz siltam stāvoklim un pievieno olas, nemitīgi maisot. Jāpārliecinās, ka maisījums nav ļoti karsts, lai olas neuzvārītos.

Tad pievieno miltus. Masai ir jātop konsistencē kā bieza skāba krējuma masai.

Uz cepamā paplātes, kas izklāta ar pergamenta papīru, plānā kārtiņā (apmēram 0,2 cm) izklāj 10 ēdamkarotes mīklas un liek uz 7 minūtēm 165 grādos pēc Celsija sakarsētā cepeškrāsnī. Kamēr cepas viena kūkas kārta, pagatavo sagataves nākamajām. Ideālā gadījumā no šīs masas būtu jāsagatavo trīs kārtas.

Lasi vēl: Ja vēlaties, lai visi katliņi spīdētu no tīrības, novāriet ābolu mizas

Izņemiet gatavo kūku, pārklājiet ar pergamenta papīru, apgrieziet un noņemiet papīru, uz kura cepāt.

Saldo krējumu saputo ar pūdercukuru, līdz tas kļūst stingrs. Citā traukā 5-7 minūtes saputo skābo krējumu. Tad ar silikona lāpstiņu pievieno saputoto saldo krējumu skābajam krējumam un samaisa.

Uzklājiet krēmu uz atdzisušajām kūkām, sarullē rullīti. Liek ledusskapī uz 4 stundām, lai tas sacietē un pietiekami iesūcas.

Gatavo rullīti dekorējiet pēc savas gaumes. To var glazēt, pārklāt ar krēmu un pārkaisīt ar drupatām vai mandeļu ziedlapiņām.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru