Ja vēlaties, lai visi katliņi spīdētu no tīrības, novāriet ābolu mizas

Izrādās, ka mizas no āboliem nevar izmest, bet gan izmantot, lai atrisinātu nopietnu problēmu, kas rodas katrā virtuvē.

Āboli ir garšīgs un noderīgs produkts, ko daudzi pērk ne tikai vasarā, bet arī ziemā. Izrādās, ka ābolu mizas nevar izmest, bet gan izmantot, lai atrisinātu nopietnu problēmu, ar kurām sastopas daudzas saimnieces.

Šajā gadījumā nav nepieciešams daudz mizu, lai no tām pagatavotu kaut ko noderīgu. Pietiek nomizot 2-3 ābolus. Šo augļu mizas satur lielu daudzumu etiķskābes, kas reaģē ar alumīniju.

Kāpēc tas ir svarīgi?

Izrādās, ka, savācot pat tik nelielu daudzumu ābolu mizu, var ātri atbrīvoties no sodrējiem uz pannas vai katliņa un padarīt traukus atkal spīdīgu.

Lai to izdarītu, mizas sagrieziet mazos gabaliņos, ielieciet katliņā, aplejiet ar ūdeni un vienkārši novietojiet uz uguns. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un atstāj uz dažām minūtēm, lai šķidrums ar mizām iedarbotos.

Rezultātā sodrēji ātri izzudīs, un šajā procesā izdalīsies patīkama smarža, kas vēl kļūs par dabīgu gaisa atsvaidzinātāju virtuvē.

Ja jums ir vairāk ābolu un daudz mizu no tiem, varat pagatavot savu ābolu etiķi. Lai to izdarītu, mizas sagrieziet mazos gabaliņos, ievietojiet tās burkā, ielejiet 1 litrā ūdens, kurā iepriekš izšķīdiniet 5 ēdamkarotes cukura.

Pēc tam burku pārklājiet ar marli vai jebkuru drānu un atstājiet uz 2 nedēļām. Burkas saturs katru dienu jāsamaisa ar koka karoti. Šāds dabīgs mājas etiķis lieliski tiks galā ar dažādu virsmu tīrīšanu.

Ābolu etiķis būs gatavs, kad mizas nogulsnēsies un uz virsmas parādīsies putas. Pēc šī laika etiķi notecina un var droši lietot.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru