Hortenzijas nezied? 5 iemesli, kāpēc tā un kā novērst problēmu

Palīdziet hortenzijām skaisti uzziedēt, izmantojot šos vienkāršos padomus.

Vai ir gadījies tā, ka jūsu hortenzijas nezied, bet kaimiņus tās priecē jau ar skaistiem ziediem? Ja jūsu augi kopumā izskatās veseli, labā ziņa ir tā, ka problēmu parasti var novērst un jūs atkal varēsiet baudīt hortenziju ziedēšanu. Šeit ir 5 izplatīti iemesli, kāpēc hortenzijas nezied. Kad esat noskaidrojis, kas izraisa jūsu auga neziedēšanu, izmantojiet šeit sniegtos padomus, lai atkal piepildītu savu dārzu ar neskaitāmiem hortenziju ziediem.

1.Atzarošana nepareizā laikā

Atzarošana nepareizā gadalaikā ir visizplatītākais iemesls, kāpēc hortenzijas nezied. Atzarošana jāveic atkarībā no hortenzijas šķirnes. Piemēram, ja jūsu hortenzija nezied pavasarī, bet zied tikai vasaras vidū vai beigās, iespējams, ka tā ir gludā hortenzija (Hydrangea arborescens) vai spārnu hortenzija (Hydrangea paniculata), un tā pavasarī veido ziedu pumpurus. Šādas hortenzijas var apgriezt ļoti agrā pavasarī.

Hortenzijas, kas zied pavasarī un vasaras sākumā, visticamāk, ir liellapu hortenzijas (Hydrangea macrophylla) vai ozollapu hortenzijas (Hydrangea quercifolia). Šīs hortenzijas uzzied no ziedu pumpuriem, kas veidojās iepriekšējā vasarā vai rudenī. Labākais laiks liellapu un ozollapu hortenzijas apgriešanai ir vasaras sākums, tūlīt pēc to ziedēšanas beigām.

Ko darīt: apgrieziet hortenziju īstajā laikā, un jūs izvairīsities no ziedu pumpuru nogriešanas. Ja pieļaujat atzarošanas kļūdu, ļaujiet augam atgūties un nākamajā sezonā uzziedēt, un tikai tad veicat atzarošanu.

2.Ziemā iegūta trauma

Ozollapu un liellapu hortenzijas veido ziedu pumpurus vasaras beigās un rudenī nākamajam pavasarim. Maigajiem ziedu pumpuriem ir jāizdzīvo ziema, lai pavasarī uzziedētu. Liela aukstuma lēcieni un ledus var iznīcināt ziedu pumpurus.

Sausie apstākļi rudenī arī veicina vēlāku ziedu trūkumu. Jebkurš hortenzijas veids, kas ieiet ziemas sezonā ar sausiem kātiem un saknēm, visticamāk, ziemā iegūs kādu traumu.

Ko darīt: vispirms dziļi laistiet augus rudenī. Aizsargājiet jutīgo hortenziju maigos ziedu pumpurus no liela aukstuma. To var izdarīt, novembra beigās ap krūmu izveidojot izolējošu cilindru, kas piepildīts ar lapām vai salmiem. Agrā pavasarī noņemiet cilindru un lapas.

3.Pārāk daudz slāpekļa

Slāpekļa mēslojums veicina zaļas lapas, bet maz ziedu. Izvairieties no hortenzijas mēslošanas ar mēslojumu, kam ir augsts slāpekļa saturs. Ja hortenzijas netiek apmēslotas, tās joprojām var ietekmēt pārmērīgs slāpekļa daudzums tuvumā esošā zāliena dēļ. Zālāju mēslojums bieži satur daudz slāpekļa, un tas var iekļūt augsnē ap hortenzijām.

Ko darīt: mēslojot hortenzijas, izvēlieties produktu, kurā ir daudz fosfora, nevis slāpekļa, lai veicinātu ziedu veidošanos.

4.Salnas

Salnas pavasarī var iznīcināt augošos ziedu pumpurus. Hortenzijas ir īpaši jutīgas pret vēlajām salnām, ja iepriekšējās dienas ir bijušas siltas.

Lasi arī: Tirgū nopirku kilogramu aveņu. Bet radās jautājums, vai tās mazgāt un kā to vislabāk izdarīt

Ko darīt: pievērsiet īpašu uzmanību laika prognozēm pavasarī. Ja tiek prognozētas salnas, pasargājiet savus augus no sala ar palagiem vai segām.

5.Nepietiek gaismas

Hortenzijas vislabāk aug, ja tās saņem spilgtu rīta gaismu un daļēji ēnojumu pēcpusdienā. Augiem, kas aug pārāk lielā ēnā, būs maz ziedu un iegareni, izliekti kāti.

Ko darīt: Pārvietojiet pārāk daudz ēnā iestādītu hortenziju uz gaišāku augšanas vietu. Labākais laiks hortenzijas pārstādīšanai ir agrs pavasaris.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru