“Grūti pateikt, kas puišiem smadzeņu vietā.” Ar džipiem izposta īpaši aizsargājamu teritoriju

Dabas lieguma “Ances purvi un meži” individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumi aizliedz publisku pasākumu, tajā skaitā sporta un piedzīvojumu sacensību, rīkošanu teritorijā laika posmā no 1.marta līdz 1.augustam bez Dabas aizsardzības pārvaldes rakstiskas atļaujas, savukārt ātrumsacensības, treniņbraucienus un izmēģinājuma braucienus šajā teritorijā rīkot nedrīkst vispār.

“Katram pasākuma veidam ir savs laiks un vieta un tā organizatoram, rīkojot pasākumu īpaši aizsargājamā dabas teritorijā, ir jāiepazīstas, kas atļauts un aizliegts konkrētajā vietā un neskaidrību gadījumā Dabas aizsardzības pārvalde vienmēr ir gatava konsultēt un palīdzēt ar padomu. Ir jāsaprot, ka ikviena pasākuma organizators uzņemas atbildību par tā norisi un īpaši dalībniekiem, kuri labticīgi paļaujas uz rīkotāju. Turklāt apvidus auto sacensības vērtējamas kā augsta riska pasākums aizsargājamiem sugām un biotopiem, tādēļ to norises vieta un laiks jāizvērtē īpaši rūpīgi,” pauž Pārvaldes Kurzemes reģionālās administrācijas vadītāja Dace Sāmīte.

Lasi arī: Tuvinieki atrod Ēriku mirušu. Pol***jas versijai netic

Ņemot vērā, ka šoreiz kaitējums ir nodarīts būtisks, turklāt sacensību rīkotājs ar dabai nedraudzīgu rīcību izcēlies jau vairākkārt, pārvaldes Kurzemes reģionālā administrācija gatavo dokuments kriminālprocesa uzsākšanai pēc Krimināllikuma 114.panta “Īpaši aizsargājamo dabas teritoriju iznīcināšana un bojāšana”.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru